Mısır İçişleri Bakanlığı kuşatma altında

Kahire'de futbol maçı sırasında başlayan ve 74 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylar sürüyor. Göstericiler Dün geceden beri Mısır İçişleri Bakanlığı'nı kuşatma altında tutuyor.

Abone ol

KAHİRE - Mısır'da bir futbol maçında çıkan olaylarda 74 kişinin ölümü üzerine başlayan öfkeli gösteriler büyürken, askeri yönetime karşı olan kalabalıklar dün geceden beri başkent Kahire'de içişleri bakanlığını kuşatma altında tutuyor.

Görgü tanıkları, Süveyş kentinde bir karakola saldıran kalabalıklara ateş açan polisin iki göstericiyi öldürdüğünü söyledi.

Hafta sonunda Port Said kentinde yaşanan stadyum faciasının ardından oluşan tepki, hızla siyasi bir krize dönüştü. Sayıları birkaç bini bulan göstericiler dün gece boyunca bakanlığın çevresinden ayrılmadılar.

Sağlık Bakanlığı Kahire'deki gösterilerde 400'e yakın kişiden çoğunun, bakanlığı koruyan polisin kullandığı göz yaşartıcı gazdan etkilendiğini bildirdi. İçişleri bakanlığı ve polis örgütü, bir yıl önce iktidardan düşürülen eski cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek rejiminin kalıntıları olarak görülüyor.

Stadyum olayları, Mübarek'in devrilmesinden bu yana ülkeyi yöneten askeri konseye karşı eleştirileri güçlendirdi. Pek çok kişiye göre askeri yöneticiler eski rejimin devamı ve ülkede değişimin önünde bir engel.

Bolat: 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşılması için... Borsa günü yükselişle tamamladı Altının kilogram fiyatı 2 milyon 430 bin liraya geriledi Gözaltı sonrası Kalben'den ilk açıklama geldi Rakının ardından bira fiyatlarına zam geliyor