Müzakerelere Lefkoşa'da devam edilecek

Kıbrıs müzakereleri kapsamında ada liderleri 26 Ocak'ta Lefkoşa'da bir araya gelecek.

Abone ol

Kıbrıs müzakerelerinde "Güvenlik ve Garantiler" konusunun ele alındığı Beşli Konferans'ın ikinci turu İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında yapıldı. Olumlu bir atmosferde geçtiği ifade edilen görüşmelerin ardından gözler Lefkoşa'ya çevrildi.

İki günlük çalışma sonucu oluşturulan teknik çerçeve, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis'e ulaştı. İki liderin, adaya dönüşünün hemen ardından çalışma gruplarıyla ve müzakere heyetleriyle ayrıntılı toplantılar yapması bekleniyor.

Lefkoşa'da kritik buluşma

Cumhurbaşkanı Akıncı ve Rum lider Anastasiadis'in kendi müzakere heyetleri ve çalışma gruplarıyla ayrı ayrı yapacakları toplantıların ardından, 26 Ocak’ta Lefkoşa’daki ara bölgede BM gözetiminde bir araya gelmesi bekleniyor.

Muhalif Rum'lardan eleştiri

Kıbrıs Rum tarafında federal çözüme karşı olan siyasi partiler hem Rum Lider Anastasiadis’i hem de KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’yı, adanın gelecekteki yönetim formatına "Kıbrıs Cumhuriyeti" ibaresi eklenmediği ve KKTC'nin statüsünün yükseltildiği gerekçesiyle eleştiriyor.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz