Müzakerelere Mont Pelerin'de devam edilecek

Kıbrıs müzakereleri İsviçre'nin Mont Pelerin kentinde devam edecek. Ay sonunda nihai kararın verilmesi öngörülüyor.

Abone ol

Kıbrıs müzakerelerinde güvenlik ve garantiler konu başlığının ele alındığı beşli konferansa, yarın İsviçre’nin Mont Pelerin kasabasında devam edecek.

İsviçre'nin Cenevre kentinde 9-12 Ocak'ta yapılan Kıbrıs müzakerelerinde varılan mutabakat uyarınca, görüşmelere Kıbrıs’taki taraflar ve garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere'nin katılımıyla teknik heyetler seviyesinde Mont Pelerin'de devam edilecek.

Mont Pelerin kasabasında teknik heyetlerin katılımıyla yapılacak görüşmelerin ardından ay sonu düzenlenmesi beklenen dışişleri bakanları seviyesindeki beşli konferansta, süreci sonuca götürecek nihai kararın verilmesi hedefleniyor.

Cenevre’de gerçekleşen yoğunlaştırılmış müzakerelerin ardından görüşmelere Yunanistan’ın hazırlık talebiyle 18 Ocak’a kadar ara verilmişti.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz