Net faiz marjını muhafaza edersek karı yüzde 10 artırırız

TBB Başkanı Aydın, bankacılık sektöründeki gelişmeleri değerlendirirken mortgage ile ilgili çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Abone ol

İSTANBUL - Türkiye Bankalar Birliği Başkanı (TBB) Hüseyin Aydın ve TBB Genel Sekreteri Ekrem Keskin, dün akşam katıldığı toplantıda bankacılık sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi. Banka genel müdürleri ile genel müdür yardımcılarının da katıldığı toplantıda Aydın'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

* Net faiz marjını muhafaza edersek 2012'de 2011'e göre sektörde yüzde 10 kar artışı elde ederiz.

* Kredi kalitesinde bir bozulma kesinlikle gözlemlemiyoruz.

* SPK tebliği uyarınca bağımsız üye olmasın demiyoruz ama bağımsız üyeye özel statü verilmesine sektör olarak karşıyız; bu, karar alma ve iş yapış biçimlerimizi etkilememeli.

* İpotekli konut finansmanı konusunda çalışma sürüyor, bunun kamu ayağı da var, ancak şirket mi olacağı, TBB bünyesinde mi olacağı konusunda atılmış adım henüz yok.

* Risk merkezi ile ilgili çalışmalar son aşamaya geldi, yönetmelik her an Resmi Gazete'de yayınlanacak aşamaya geldi.

Toplantıda söz alan Genel Sekreter Ekrem Keskin ise şu ifadeleri kullandı:

* Bankacılık sistemine getirilen ek yükler nedeniyle yaklaşık 8.5 milyar TL yük oluştu, böylece bankaların kurumlar vergisi oranı yüzde 50'nin üzerine çıktı.

* Kredi faizlerindeki artışın 2012 başından itibaren durduğunu, hatta bir miktar aşağı geldiğini gözlemliyoruz.

* Sektörde ek yük gelmeyeceği, likidite koşullarında yumuşama olacağı varsayımı ile kredilerin yüzde 15-20 büyümesi halinde, SYR'nin bugünkü düzeyini korumak için sektörün karının en az yüzde 19 artması gerekiyor.

(Reuters)

Kudüs’te İsrail polisi bir Türk vatandaşını öldürdü "Polemiklerle gündemi meşgul etmenin anlamı yok" AB'den Meta'ya soruşturma HSBC'de üst düzey ayrılık: Emekli oluyor Borsa İstanbul'dan bir rekor daha!