Nükleer santral temizliğine 11,5 milyar dolar

Japon hükümeti, Fukuşima Nükleer Santrali'nin temizlenmesi ve reaktörlerin sökülmesi için 11,5 milyar dolar ayırdı.

Abone ol

TOKYO - Japonya'da hükümet, tsunami felaketinin vurduğu Fukuşima Daiçi Nükleer Santrali'nin temizlenmesi ve reaktörlerin sökülmesi için 11,5 milyar dolar ayırdı.

Japonya Nükleer Bakanı Goşi Hosono, yaptığı açıklamada, 11 buçuk milyar doların, Fukuşima Daiçi nükleer santralinin temizlenmesi ve reaktörlerin sökülmesi işini yürütecek olan ve para sıkıntısı çeken Tokyo Elektrik Şirketi'ne verileceğini söyledi.

Yardım, Tokyo Elektrik Şirketi ve devletin desteklediği fonun, işletmenin gelecek 10 yılda harcamalarında 32 milyar dolar kesintiye gitmesi ve 7 binden fazla işçiyi eksiltmesi yönündeki yeniden yapılanma planını sunmasının ardından onaylandı.

Tokyo Elektrik Şirketi, krizde yavaş hareket etmek ve şeffaflıktan yoksun olmak konusunda sert eleştirilere maruz kalmıştı. İşletme, nükleer krizden etkilenen halkın ve işadamlarının milyarlarca dolarlık tazminat talepleriyle de karşı karşıya.

1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak