Öcalan'ın avukatlarına KCK gözaltısı

Emniyet ekipleri KCK'ya sabah saatlerinden itibaren 16 ili kapsayan geniş bir operasyon düzenledi. Operasyonda çoğu avukat 70'i aşkın kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Öcalan'ın avukatları da var.

Abone ol

İSTANBUL -  KCK operasyonu kapsamında İstanbul, Bursa ve Denizli'nin de içinde olduğu 16 ilde çoğunluğu avukat 70'i aşkın kişi gözaltına alındı.  Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile İmralı Cezaevinde görüşen 47 avukata yönelik gözaltı kararı alındığı öğrenildi.

Operasyonda, Öcalan'ın avukatları arasında bulunan eski DEP milletvekili Mahmut Alınak da, İstanbul'da gözaltına alındı. Asrın Hukuk Bürosu ve Özgür Gündem gazetesi merkez bürosu, Demokratik Modernite Dergisi ile haklarında gözaltına alma kararı bulunan avukatların ev ve bürolarına aramalar yapıldığı kaydedildi.

Bazı adreslerdeki aramaların ise tamamlandığı, buralardan ele geçirilen dijital malzeme ile dokümanların incelenmek üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildiği kaydedildi. Diyarbakır'da yürütülen KCK operasyonunun, bu operasyonların dışında olduğu bildirildi.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz