Oksijen Ar-Ge teknoloji ihraç edecek

Vodafone Türkiye Grup şirketi Oksijen Ar-Ge 30 ülkede 359 milyon aboneye hizmet veren Vodafone Grubu'na teknoloji ihraç edecek.

Abone ol

İSTANBUL - Vodafone Türkiye Grup şirketi Oksijen Ar-Ge, küresel inovasyon merkezlerinden biri olarak, 30 ülkede 359 milyon aboneye hizmet veren Vodafone Grubu'na teknoloji ihraç edecek.

Vodafone Avrupa Üst Yöneticisi (CEO) Michel Combes, Oksijen Ar-Ge'nin yeni vizyonunun ve kurumsal kimliğinin tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, sektörde 20 yıllık tecrübeye sahip olduğunu belirterek, "Pazar payını 12 ayda bu kadar hızlı artıran hiçbir ülke operasyonu görmedim" dedi.

Vodafone Türkiye'nin bir rol model oluşturduğunu söyleyen Combes, "Oksijen Ar-Ge'nin üstünlüklerinden tüm dünyayı yararlandırmak en doğru karar olacaktı. Biz de bu kararı alarak, uygulamaya koyduk" dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer de, bilgi teknolojileri sektörünün krize rağmen büyümeye devam ettiğini belirterek, "Oksijen ile ilgili bu gelişmenin sektörde rekabeti artıracağına inanıyorum. Sektörümüzün ekosisteminde bulunan KOBİ'ler geliştirdiğiniz ürünlerden önemli ölçüde faydalanacaktır" diye konuştu.

Oksijen Ar-Ge Genel Müdürü Arda Özgün ise önümüzdeki yıl için Ar-Ge bütçelerini bir önceki yıla göre 10 kat artırmayı ve 250 kişilik istihdamlarını yıl sonuna kadar yüzde 17 artışla 292 kişiye çıkarmayı planladıklarını bildirdi. Özgün, halihazırda 3 patent aldıklarını, toplam 13 patentin ise onay aşamasında bulunduğunu söyledi.

Oksijen Ar-Ge

Verilen bilgiye göre, Türkiye'deki ilk Multimedya Servis Merkezi (MMSC) çözümü ile Avrupa ve Türkiye'deki ilk ses tanımalı mobil servisleri geliştiren Oksijen Ar-Ge, Avrupa'daki ilk Mobil TV uygulamasını da hayata geçirdi. Türkçe karakterli SMS'lerin normal kısa mesajlarla aynı ücretlendirme üzerinden gönderilebilmesini sağlayan çalışmayı da hayata geçiren şirket, bu projesiyle İspanyolca ve Portekizce gibi birçok dil için de dil tablolarının tanımlanabilmesini sağladı.

4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL Kamu ihalelerine yönelik düzenleme Adli Tıp incelemesi tamamlandı: Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belli oldu mu? Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir kişi daha gözaltına alındı Son bir haftada 1 milyon 968 bin 551 araç denetlendi