Ölen madenci için 215 bin lira tazminat

2010 yılında grizu patlaması sonucu hayatını kaybeden madencinin eşine 128 bin 88 lira, yakınlarına da 87 bin 435 lira maddi ve manevi tazminat ödenmesine karar verildi. Patlamada 30 maden işçisi hayatını kaybetmişti

Abone ol

ZONGULDAK - Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında 17 Mayıs 2010'da meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden madenci Sadık Kocakaya'nın eşine 128 bin 88 lira ile yakınlarına 87 bin 435 lira maddi ve manevi tazminat ödenmesine karar verildi.

Zonguldak 3. İş Mahkemesindeki duruşmaya, maden ocağının eksi 540 kodunda galeri açma işi sırasında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden taşeron firma ve TTK ile şikayetçi Kocakaya ailesinin avukatları katıldı. Duruşmada söz alan davalı firmanın avukatı, müvekkillinin kusurlu olduğuna dair kesinleşmiş bir raporun olmadığını belirterek, firma hakkında 100'e yakın maddi ve manevi tazminat davası açıldığının gözönünde bulundurulup, takdir edilecek tazminatların zenginleşmeye neden olmamasını talep etti. 

TTK avukatı da Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın sonuçlanmasını ve Zonguldak 1. İş Mahkemesindeki ilgili dosyadaki kararın kesinleşmesini talep ettiklerini belirtti.  

Duruşmada kararını açıklayan mahkeme, TTK ve taşeron firmanın, ölen madencinin eşi Dilek Kocakaya'ya 88 bin 88 lira maddi, 40 bin lira da manevi tazminat ödemesine hükmetti. 

Mahkeme ayrıca Kocakaya'nın annesi Sabahat Kocakaya'ya 36 bin 435 lira maddi ve 15 bin lira manevi, baba Satılmış Kocakaya'ya 15 bin, kardeşlerine de 21 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi. 

2010 yılındaki patlamada 30 kişi hayatını kaybetmişti

TTK Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağının eksi 540 kodunda 17 Mayıs 2010'da meydana gelen grizu patlaması sırasında taşeron olarak galeri açma işini yürüten firmanın 30 çalışanından haber alınamamıştı. TTK ekipleri, 20 Mayıs 2010'da kurtarma kafesine yaptıkları donanımla eksi 540 koduna inmeyi başarmış, 28 cenaze yer üstüne çıkarılmıştı. Engin Düzcük ve Dursun Kartal'ın cesetlerine ise faciadan 8 ay sonra ulaşılmıştı. 

Faciada ölen madencilerden Sadık Kocakaya'nın eşi ve yakınları TTK ile taşeron firma hakkında maddi ve manevi tazminat talebiyle dava açmıştı. 

Kudüs’te İsrail polisi bir Türk vatandaşını öldürdü Cevdet Yılmaz’dan Huawei'ye ‘yatırım artırma’ çağrısı "Polemiklerle gündemi meşgul etmenin anlamı yok" Ankara'da ekmeğe zam SunExpress’ten Birleşik Krallık’ta rekor büyüme