Opel'in yenilenmesi için ek para talebi

Otomobil şirketinin yenilenmesi için ek olarak 415 milyon euro talep edildi

Abone ol
BERLİN - Ekonomik krizden büyük ölçüde etkilenen Opel otomobil şirketinin yenilenmesi için ek olarak 415 milyon euro talep edildi.
Böylece Opel'in bağlı olduğu Amerikan General Motors (GM) şirketinin, Opel'in kurtarılması için öngördüğü 3,3 milyar euroluk maliyetin 3,7 milyar euroya yükseldiği bildirildi.
Adam Opel şirketinin bir sözcüsü Rüsselsheim kentinde yaptığı açıklamada, Opel fabrikalarının bulunduğu Avrupa ülkelerinin, bu ek maliyetin karşılanmasını, olası zor piyasa şartlarına karşı hazırlıklı olmak amacıyla istediğini belirtti.
Söz konusu ek maliyetin bir "güvenlik tamponu" olarak görüldüğünü ifade eden sözcü, toplam 3,7 milyar euronun şirketin yeniden yapılandırılması, yatırımlar ve nakit para güvencesi için kullanılacağını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı Özgür Özel'den 19 Mayıs mesajı: 'Atılan o ilk adımın izinden...' Kahramanmaraş'ta korkutan deprem Kapadokya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıldı İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği askıya alındı