Orgeneral Balanlı tutuklandı

Cumhuriyet tarihinde ilk kez muvazzaf bir orgeneral tutuklandı. Bilgin Balanlı'nın adı Hava Kuvvetleri Komutanlığı için geçiyordu.

Abone ol

İSTANBUL Balyoz soruşturması kapsamında sorgulanan Harp Akademileri Komutanı Org. Bilgin Balanlı için tutuklama kararı çıktı. Soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar'a ifade veren Orgeneral Balanlı, daha sonra tutuklama istemiyle nöbetçi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Mahkeme, Org. Bilgin Balanlı için tutuklama kararı verdi. Balanlı'nın adı Hava Kuvvetleri Komutanlığı için geçiyordu.

Tutuklanan en yüksek rütbeli subay

Balanlı ile birlikte sorgulara katılan avukatı Şeref Dede, tutuklanma kararıyla ilgili itirazda bulunacaklarını ifade etti.

Eskişehir'deki evinde yapılan aramada ele geçirilen belgelere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında daha önce adliyeye getirilen emekli Albay Hakan Büyük 29 Nisan'da, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli iki albay ve bir binbaşı 12 Mayıs'ta, Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli Hakim Albay Bülent Güncal ile Kurmay Albay Mehmet Erkorkmaz da 20 Mayıs'ta tutuklanmıştı.

Bugün tutuklanan Orgeneral Balanlı ile birlikte soruşturma kapsamında biri emekli toplam 7 subay tutuklanmış oldu.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde bulunan Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince yürütülen "Ergenekon" ve "Balyoz Planı" gibi soruşturmalar kapsamında bugüne kadar tutuklanan en yüksek rütbeli subayın, Harp Akademileri Komutanı Bilgin Balanlı olduğu kaydedildi.

Gültan Kışanak tahliye edildi DÜNYA’ya “Yılın Gazetesi Ödülü” “Perakende sektörünü yeniden şekillendirenler ayakta kalacak” Hazır giyim sektörü Afrika’da yatırım arayışında İstanbul ve Ankara, rekabette diğer illerle makas açtı