Orman yangınları bitmiyor

Antalya'daki yangına müdahale devam ediyor. Çubuk ve Mut'ta toplam 35 hektar kül oldu.

Abone ol

ANTALYA/MERSİN/ANKARA - Antalya'nın Karaöz beldesinde dün başlayan orman yangınını söndürmek için çalışmalar sürüyor. Ankara'nın Çubuk, Mersin'in de Mut ilçelerinde çıkan yangınlarda ise toplam 35 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Karaöz beldesinde dün öğle saatlerinde başlayan yangının devam ettiğini bildirdi. Gece olması nedeniyle havadan müdahalenin yapılamadığı yangını söndürmek için ekiplerin 80 arazöz ve 20 iş makinesiyle gece boyunca çalıştığını bildiren yetkililer, yangını çember içine alarak söndürme çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Yetkililer, havanın aydınlanmasıyla, söndürme çalışmalarına helikopter ve uçakların da katıldığını kaydetti.

Çubuk'ta 20 dönüm yandı

Ankara'nın Çubuk ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında yaklaşık 20 dönüm çamlık arazi zarar gördü.

Çubuk Hacılar Köyü Fındıklık mevkinde akşam saatlerinde çıkan yangına, köylülerin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, işçiler, iş makineleri, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi müdahale etti. Yangın, yaklaşık dört saat süren çalışmanın ardından söndürüldü.

Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı ve Belediye Başkanı Lokman Özden, yangın hakkında yetkililerden bilgi aldı. İlçede peşpeşe meydana gelen yangınların çıkış nedenlerinin detaylı olarak inceleneceğini söyleyen Kaymakam Dallı, sabotaj kuşkusunun ileri sürüldüğünü belirtti.

İlçenin akciğeri niteliğindeki alanlarda çıkan yangınların kendilerini üzdüğünü belirten Dallı, bu alanda geçtiğimiz hafta da yangın olduğunu, jandarmanın ve itfaiyenin bu yangınların çıkış nedenini inceleyeceğini bildirdi. Dallı, çamlık alandaki yangında 20 dönüm arazinin zarar gördüğünü kaydetti.

Öte yandan, ilçeden ve çevre köylerden gelen vatandaşlar itfaiyecilere yol açarak, su ve hortum taşıyarak yardım etti.

Mut'ta 15 dönüm zarar gördü

Mersin'in Mut ilçesindeki bir çam ormanında çıkan yangında ilk belirlemelere göre 15 hektar alan zarar gördü.

Alınan bilgiye göre, Malya mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Mut Orman İşletmesi, Mut Belediyesi ve çevre ilçe belediyelerinin itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangını söndürme çalışmalarının devam ettiği, ilk belirlemelere göre 15 hektar alanın yandığı bildirildi.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir kişi daha gözaltına alındı Son bir haftada 1 milyon 968 bin 551 araç denetlendi İş dünyasından 19 Mayıs mesajları Meteoroloji uzmanı uyardı: Bir hafta boyunca etkili olacak Erdal Beşikçioğlu'nun Melek Mosso konserindeki dansı gündem oldu