Otomotivde hedef 50 milyar dolar ihracat

Geçen yıl 870 bin adede kadar gerileyen otomotiv sektörünün toplam araç üretiminin ise bu yıl 900 bin ile 1 milyon adet aralığına yükselmesi bekleniyor.

Abone ol

BURSA - Otomotiv sektöründe 2 milyon adet üretim, 50 milyar dolarlık ihracat hedefleniyor.

Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ercan Tezer, bir program için geldiği Bursa'da yaptığı açıklamada, yaşanan küresel ekonomik krizin Türkiye ve birçok ülkede tüketimi olumsuz etkilediğini söyledi.

Bu noktada Türk otomotiv sektöründe önemli oranda daralma yaşandığını ifade eden Tezer, birçok kişinin araç alımını erteleme yoluna gitmesi sonucunda satışların düştüğünü vurguladı.

Tezer, toplam araç üretimi ile iç ve dış pazarlarda üretimde iyileşme beklediklerine değinerek, bu yıl Türkiye'deki araç üretiminin 900 bin ile 1 milyon adet aralığına yükselmesinin beklendiğini söyledi.

Sektörün vizyonunun daha fazla katma değer üreterek AB içindeki en rekabetçi üretim ve gelişmiş Ar-Ge merkezi konumuna ulaşmak olduğunu belirten Tezer, Türkiye'nin dünyada toplam üretimde ilk 10, AB'de ise ilk 3'e girmeyi hedeflediğini anlattı.

Ülkenin önüne koyduğu hedeflere ulaşmasının çok da zor olmadığını vurgulayan Tezer, "Türkiye'de en yüksek kapasiteli 6 büyük firmanın 2009 üretim kapasitesi 1 milyon 885 adettir. Sektör, gelecekte sahip olduğu potansiyele güveniyor. Sadece üretimde büyümeyi değil 1,5 milyon adetlik ihracat yapmayı ve 50 milyar dolarlık gelir yakalamayı da hedefliyoruz. Bu hedefler içinde 600 bin kişiye istihdam sağlamak da var" diye konuştu.

İstanbul Valisi Davut Gül'den 1 Mayıs açıklaması Londra'da kılıçlı saldırı: 5 yaralı Bakan Ersoy'dan Formula 1 müjdesi, tarih verdi "Sene sonuna kadar 200 bin konut teslim edeceğiz" Konya Doğanhisar'da 3,5 büyüklüğünde deprem