Pilot bölge seçilen Kayseri’de Arabuluculuk Merkezi açıldı

Arabuluculuk Merkezi, işçi-işveren-tüketici-esnaf, alacaklı-borçlu gibi aralarında hukuki sorunlar bulunan taraflara çözüm üreterek mahkemelerin iş yükünün azaltacak.

Abone ol

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Adalet Bakanlığı’nın, hukuk uyuşmazlıklarına çözüm getirmek amacıyla başlattığı arabuluculuk uygulaması 6 pilot bölgeden biri seçilen Kayseri'de başladı. Arabuluculuk Merkezi, işçi-işveren-tüketici-esnaf, alacaklı-borçlu gibi aralarında hukuki sorunlar bulunan taraflara çözüm üreterek mahkemelerin iş yükünün azaltacak.

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Kurul Üyesi Avukat Arabulucu Nihat Şimşek, Arabuluculuk Yasası'nın 2013'te yürürlüğe girdiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Hukuk uyuşmazlıklarının giderilmesine ve Türkiye'de arabuluculuk kavramının yaygınlaştırılmasına katkı sağlayarak mahkemelerin iş yükünü azaltacak merkezlerde arabuluculuk belgesi almış avukatlar nöbet tutmaktadır. Şu anda Türkiye genelinde arabuluculuk eğitimini almış 6 bin 500 arabulucu avukat var. Arabulucular psikoloji, öfke kontrolü eğitimi alıyor. İletim becerisi ve insanları toplantı masasında tutabilme özelliği olan kişiler arabulucu seçiliyor." Projenin, Avrupa Konseyi, İsviçre ve Adalet Bakanlığı ile ortaklaşa yürütüldüğünü belirten Şimşek "Başbakanlığın eylem planına göre işçi ve işveren uyuşmazlıkları 22 Haziran 2016 tarihine kadar zorunlu olarak arabuluculara gidecek" dedi. Şimşek, "Biz 161. ülke olarak geç başladık ancak hızlı hareket etmekteyiz” dedi.

Gültan Kışanak tahliye edildi DÜNYA’ya “Yılın Gazetesi Ödülü” “Perakende sektörünü yeniden şekillendirenler ayakta kalacak” Hazır giyim sektörü Afrika’da yatırım arayışında İstanbul ve Ankara, rekabette diğer illerle makas açtı