Piri Reis gemisi Gazimağusa Limanı'nda

Akdeniz'deki sismik aramalarını dün tamamlayan Piri Reis Gemisi, Gazimağusa Limanı'na geldi.

Abone ol

GAZİMAĞUSA - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) adına, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından belirlenen Ada'nın güneyindeki "G noktası"ndaki ruhsat sahasında petrol sondajı için gerekli sismik araştırmaları tamamlayan Koca Piri Reis Gemisi KKTC'nin Gazimağusa Limanı'na geldi.

Piri Reis'i, Gazimağusa Limanı'nda KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner karşıladı.

Piri Reis, Kıbrıs Rum yönetiminin tek yanlı ilan ettiği sözde "Münhasır Ekonomik Bölgesi"nde (MEB) "Afrodit" olarak adlandırılan sözde 12. parseli de kapsayan, "G noktası" olarak adlandırılan Kıbrıs'ın güneyindeki alanda 1000 kilometrelik hatta sismik veri toplama çalışmalarını dün öğleden sonra tamamladı.

Piri Reis Gemisi, Gazimağusa Limanı'nda bakım, ikmal ve yakıt ihtiyaçlarını karşılayacak ve TPAO'dan gelen yeni koordinatlar doğrultusunda, tekrar "G noktası" olarak adlandırılan alana giderek, 2400 kilometrelik bir hat üzerinde araştırma çalışmalarına devam edecek.

Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor Kudüs’te İsrail polisi bir Türk vatandaşını öldürdü Cevdet Yılmaz’dan Huawei'ye ‘yatırım artırma’ çağrısı "Polemiklerle gündemi meşgul etmenin anlamı yok" Ankara'da ekmeğe zam