Piyasalar güç topluyor

ABD bilançolarının yarattığı pozitif havanın etkisi bugün de devam ediyor.

Abone ol

İSTANBUL – Global piyasada yaşanan olumlu hava yurtiçinde de etkisini gösterdi. Yükselişine devam eden İMKB ilk seansı 966 puan artışla 68.708 puandan tamamladı. Hisse senetleri ortalama yüzde 1.43 değer kazanırken, ilk seansta 1 milyar 75 milyon lira işlem hacmi kaydedildi.

Avrupa’daki borç kaygısı ve S&P’nin ABD’ye yaptığı uyarıyla keyfi kaçan piyasalara ABD’de açıklanan şirket karları moral verdi. Küresel risk iştahındaki canlanma yurtiçi piyasada da etkili oldu. Dün kayıpların önemli kısmını geri alan İMKB’de yeni gün de alıcılı başladı. 68.757 puana kadar çıkan endeks günün ilk yarısını yüzde 1.4 primle tamamladı. 

Yurtiçi tahvil-bono piyasasında ise gevşeme eğiliminin korunduğu gözleniyor. Dün 11 baz puan düşüşle yüzde 8,58’den kapanan 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvilin bileşik faizi şu sıra yüzde 8.58 seviyesinde işlem görüyor. Yarın Erdem Başçı başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirecek olan MB Para Politikası Kurulu’nun faiz ve munzam karşılıkları ile ilgili kararı takip edilecek.

Döviz cephesinde de; Dolar/TL 1.5240 seviyesine inerken, Euro/TL 2.20 düzeyinde. Dün Kapalıçarşıda dolar 1.5320 liradan euro 2.1930 liradan kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz