Piyasalarda bir günlük bahar

Piyasalara Çin'in ekonomiyi soğutma önlemleri damgasını vurdu ve İMKB'de olumlu hava çok kısa sürdü.

Abone ol

İSTANBUL - ABD borsalarının negatif açılışı satışları hızlandırdı. Avrupa'da İrlanda ve Portekiz'e yönelik endişeler ile Çin'in ekonomiyi soğutma önlemleri alacağını açıklaması sonrasında İMKB de güne satıcılı başladı. İlk seansta 71300-71700 aralığında hareket eden endeks, ikinci seansta 70800-71500 aralığında hareket etti. Fakat ABD borsalarının olumsuz açılmasıyla satışlar ağırlık kazanınca 70500 bölgesine sarkan endeks, günü ise 982 puanlık düşüşle 70561 puandan tamamladı.

Borsacılar, "Kısa vadede 71500 puan seviyesi güçlü bir direnç. Fakat endeks kar realizasyonları ile 70000 seviyesine doğru geri çekilebilir. Önümüzdeki dönemde G20 toplantısından önemli bir karar çıkmasını beklemezken, gelecek hafta İMKB kapalıyken gelecek ABD verilerin ve Avrupa'daki gelişmelerin piyasalara yön vereceğini düşünüyoruz" dediler.

Dolar 1.42 üstüne geldi

Yurtiçi döviz piyasasında da yurtdışı gelişmeler, euro/dolar paritesi ve doların diğer para birimleri karşısındaki hareketleri yakından takip ediliyor.TL'nin yurtdışındaki gelişmelerle birlikte hareket etmeye devam ettiğini belirten bir banka yetkilisi, Çin'in bankaların zorunlu karşılık oranlarını 16 Kasım tarihinden itibaren 50 baz puan artıracak olması ile beraber doların da genel olarak değer kazanmaya başladığını kaydederek, "Euro/dolar paritesi 1.3800 seviyesinin altına geldi. Dolar/TL kuru da ilk direnç olan 1.4150-1.4160'ları test ediyor" diye konuştu. Dolar günü 1.4220 TL'den euro da 1.9470 TL'den kapadı.

Faiz sakin

Tahvil ve Bono Piyasası'nda ise hafif bir yükseliş hareketi yaşansa da, sakin görünüm devam ediyor.  Bir banka yetkilisi, bugün bono piyasasında çok fazla hareket yaşanmadığını bildirdi. Yetkili, bono piyasasında bir miktar yukarı yönlü hareket görüldüğünü ifade ederek, "Gösterge kağıtta 7.70 bileşik seviyeleri söz konusu oldu. Bunda bugün yurtdışı piyasaların bir miktar olumsuz seyir izlemesi ve bununla bir miktar kar realizasyonu gelmesinin etkili olduğu söylenebilir" diye konuştu. Gösterge tahvil günü yüzde 7.70 seviyesinden tamamladı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi 1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek