Polis göz açtırmıyor

Osmaniye'de 28 kişi, Hatay, Adana ve Malatya'da 41 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

İSTANBUL - Emniyetin 4 ilde düzenlediği tefecilik ve rüşvet operasyonları kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Osmaniye'de, tefecilere yönelik düzenlenen operasyonda 28 kişi, Hatay, Adana ve Malatya'da yapılan operasyonlarda da, "rüşvet, ihaleye fesat karıştırmak, silahla adam yaralama, nitelikli yağma ile silah ve uyuşturucu ticareti"iddialarıyla ilgili 41 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Osmaniye'de kent merkezinde 44 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Aralarında örgüt lideri ve yöneticilerin de bulunduğu toplam 28 kişi yakalandı.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 733 adet senet, 22 gram esrar, 8 ruhsatsız av tüfeği, 5 ruhsatsız tabanca, 9 adet banka çeki, 9 adet pos cihazı, 11 adet başkalarına ait kredi kartı ve 15 adet başkalarına ait tapu senedi ile çok sayıda fatura, hesap defteri, banka cüzdanı, havale dekontu ile hesap defteri ele geçirildi.

Zanlıların, kredi ve finans kurumlarından kredi alamayan, acil nakit ihtiyacı duyan, yasal prosedürlerle uğraşmak istemeyenlere yüksek faizle para vererek vatandaşı borçlandırıp, boş senetlere imza attırdıkları, daha sonra haciz işlemi uygulatarak haksız kazanç sağladıkları belirtildi.

Zanlılar, Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, tefecilik yapmak, banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması, 6136 sayılı kanuna muhalefet ile 213 sayılı vergi usul kanununa muhalefet ve uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Hatay, Adana ve Malatya'da 41 kişi yakalandı

İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde gerçekleştirilen ve yaklaşık 7 ay sürdürülen çalışmalar sonucunda, Adana ve Malatya ile Hatay'ın İskenderun, Dörtyol, Belen ve Kırıkhan ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda, örgüt lideri olduğu iddia edilen, İskenderun'da haftalık olarak yayın yapan bir yerel gazetenin sahibi İ.E'nin de aralarında bulunduğu 41 kişi yakalandı.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, el bombası, 11 tabanca, 14 şarjör, pompalı tüfek, çelik yelek, 3 av tüfeği, 195 gram kubar esrar, bıçak, muşta, çeşitli kurumlara ait 18 kaşe, 4 senet, 2 çek, başkasına ait araç ruhsatı, 22  cep telefonu ele geçirildi.

Zanlılar, "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri kapsamında güveni kötüye kullanmak, rüşvet, rüşvete aracılık etmek, genel güvenliği tehlikeye sokmak, mala zarar vermek, ihaleye fesat karıştırmak, ihaleyi etkilemek amacıyla görevli memuru yaralamak, silahla tehdit, kasten ateşli silahla adam yaralamak, yaralamaya azmettirtmek, nitelikli yağma, 6136 Sayılı Kanuna muhalefet, silah ve uyuşturucu madde ticareti" suçlamalarıyla İskenderun Adliyesine sevk edildi.

Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor Taksim Meydanı'na bariyerler yerleştirilmeye başlandı Kudüs’te İsrail polisi bir Türk vatandaşını öldürdü Cevdet Yılmaz’dan Huawei'ye ‘yatırım artırma’ çağrısı "Polemiklerle gündemi meşgul etmenin anlamı yok"