Profesyonel birlik için çalışma sürüyor

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, "Yasal bir düzenleme gerekiyorsa, bunu da en kısa sürede yapmaya çalışacağız" dedi.

Abone ol

ANKARA - Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''Profesyonelleşme, özel birliklerin bu manada teşkili üzerinde durduğumuz bir konudur. Yasal bir düzenleme gerekiyorsa, bunu da en kısa sürede yapmaya çalışacağız. Henüz bu çalışma bitmiş değil, ama böyle bir ihtiyacın olduğu ortadadır. Bu ihtiyaç teşkil edilmiştir. Bunun yasal düzenlemesini en iyi şekilde yapacağız'' dedi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu ve çeşitli konulardaki soruları yanıtladı.

Çiçek, ''Terörle Mücadele ile ilgili güvenlik toplantısı yapacaksınız. Özel birliklerle ilgili düzenlemenin gündeme gelebileceği ifade edilmişti. Bununla ilgili bir çalışma var mıdır?'' sorusuna, şu yanıtı verdi:

''Terörle mücadele konusu dinamik bir konudur. Bunu hep ifade etmeye çalıştık. Her değişen şartlara göre, daha evvel almış olduğunuz tedbirleri gözden geçirmeniz, geçerliliğini koruyan tedbirler varsa bunlara devam etmeniz, yeni tedbirler, kararlar, yapılar oluşturmak gerektiğinde de bunları geciktirmeden almış olmanız gerekmektedir. Dolayısıyla biz de devlet olarak ve hükümet olarak... Bu iki kavramı özellikle bir arada kullanıyoruz. Maalesef bunca açıklamalarımıza rağmen terör meselesini halen bir hükümet meselesi gibi algılama ve kamuoyuna da böyle takdim etmek gibi bir yanlışın içerisine Türkiye düşüyor.''

Başka tedbir gerekiyorsa alırız

Türkiye'nin 40 yıldır terörün her türlüsüyle mücadele ettiğini anımsatan Cemil Çiçek,  sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ve 40 yıldan beri bütün Milli Güvenlik Kurulu toplantılarının birinci gündem maddesi terördür ve güvenlik konusudur. O nedenle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir sorunudur ve hükümetler de bu sorunu çözmek için her defasında alınan tedbirleri yeni baştan gözden geçirir, neticelerini değerlendirir, ilave tedbirler alınması gerekiyorsa bunun da alınması gerekmektedir. Profesyonelleşme, özel birliklerin bu manada teşkili üzerinde durduğumuz bir konudur. İlgili kurumlarla konuşarak, görüşerek bu konu bir değerlendirme konusudur. Yasal bir düzenleme gerekiyorsa, bunu da en kısa sürede yapmaya çalışacağız. Henüz bu çalışma bitmiş değil, ama böyle bir ihtiyacın olduğu ortadadır. Bu ihtiyaç teşkil edilmiştir. Bunun yasal düzenlemesini en iyi şekilde yapacağız. Bu tedbirleri almış olacağız. Başkaca tedbir gerekiyorsa onu da zaten her defasında ifade ettik ki her zaman alırız, almaya da devam ederiz. Çünkü terörle mücadelede hem devlet, hem hükümet olarak kararlıyız. Bunu hiç bir zaman ikinci bir mesele olarak kabul etmedik. Türkiye'nin gündeminde başka konular olsa bile, başka tartışmalar yapılsa bile biz terör konusunu kamuoyu bilse de bilmese de takip etse de etmese de biz devamlı gündemimizde tuttuk. Ne tedbir alınması gerekiyorsa bunları konuşuyoruz, alınması gereken kararları da alıyoruz.''

Heronlarla ilgili iddialar

Bir gazetecinin, "Heron skandalı basına yansıdı. Hükümet'in gündeminde böyle bir konu var mı? Hükümet gündeme aldı mı bu konuyu?" şeklindeki sorusuna Çiçek, şu yanıtı verdi:

"Her konu doğrudan doğruya Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelmez. Her konunun takip edileceği makamlar var, doğrudan muhatap olduğu kurumlar var. Bir konu gündeme geliyorsa evvela Anayasa ve yasalar açısından ilgili yetkili ve sorumlu makam onu inceler, kendi bakanına bilgi verir. Eğer bir Bakanlar Kurulu seviyesinde konunun görüşülmesi gerekiyorsa o çerçevede, yok birkaç bakan seviyesinde bu konunun görüşülmesi gerekiyorsa bu ve benzeri konular o zaman gündeme gelir. Yani Bakanlar Kurulu, Türkiye'nin gündemindeki her konuyu, büyük küçük, önemli önemsiz demeden her konunun konuşulduğu bir yer değil, çok önemli konuların ve stratejik birkısım kararların alınması gereken konuların konuşulduğu bir yer. Dolayısıyla şu ana kadar Bakanlar Kurulu'nun gündeminde böyle bir konu olmadı ama buraya gelmemiş olması ilgili makamların konu üzerinde durmadığı anlamına da gelmiyor. Elbette onlar, bu kadar Türkiye'nin gündemine gelmiş, televizyonlarda şu kadar zamandır gösterimde olan, görülen, takip edilen, zaman zaman da tepkilere yol açan bir konuyla ilgili, ilgili makamlar gereği neyse onu yapıyordur ve yapacaktır."

Bu konuya ilişkin değerlendirmelerinin sorulması üzerine de Çiçek, "Ben şimdi burada kişisel değerlendirme çok fazla yapmıyorum. Evvela bu araştırmalar biter, ondan sonra değerlendirme yaparız. Eğer buna ihtiyaç duyarsam, onu da yaparım merak etmeyin" dedi.

Hayvanlara işkence sonrası et tesisinde faaliyet durduruldu 4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL Kamu ihalelerine yönelik düzenleme Adli Tıp incelemesi tamamlandı: Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belli oldu mu? Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir kişi daha gözaltına alındı