"Deliller karartıldı"

Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş, "Cumhuriyet Savcısı olarak soruşturma yapmam engellenmiştir" dedi

Abone ol

İSTANBUL - Soruşturma dosyasının elinden alındığını belirten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş, yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Savcısı Akkaş, açıklamasında "Bugün itibariyle bu soruşturmadan alındım. Sorumluluk İstanbul Başsavcısı'nındır. Bir Cumhuriyet Başsavcısı olarak soruşturma yapmam engellenmiştir ve delillerin karatılmasına imkan verilmiştir" ifadelerini kullandı.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun 2. dalgası olduğu söylenen soruşturmanın  savcılık ve emniyet arasındaki sürtüşme nedeniyle gerçekleşmediği iddia ediliyordu. Bugün ise internet ve TV kanalarında soruşturmanın, Savcı Muammer Aktaş'tan alındığı belirtilmişti.

Savcı Akkaş, bugün yaptığı yazılı açıklamayla; İddiaların yargıya açıkça baskı yapıldığını, soruşturma yapmasının engellendiğini, şüphelilerin kaçması ve delillerin karartılmasına imkan verildiğini belirtti.

İşte İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'ın yazılı açıklaması; 

Hayvanlara işkence sonrası et tesisinde faaliyet durduruldu 4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL Kamu ihalelerine yönelik düzenleme Adli Tıp incelemesi tamamlandı: Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belli oldu mu? Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir kişi daha gözaltına alındı