"Döverek söverek yol almıyoruz"

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Birbirimizi döverek, söverek, çiğneyerek değil, birbirimizden güç alarak yola devam ediyoruz" dedi

Abone ol

BURSA  - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,  Mudanya ilçesinde, AK Parti seçim irtibat bürosunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, çok sayıda aday adayı arasından belirledikleri Arif Bayrak ile bu ilçede belediye başkanlığı seçimine katılacaklarını bildirdi.

Mevcut Belediye Başkanı Hasan Aktürk'ün de Bayrak'a destek vermek amacıyla törene katıldığını belirten Arınç, "AK Parti olarak böyle bir güce sahibiz. Birbirimizi döverek, söverek, çiğneyerek değil, birbirimizden güç alarak yola devam ediyoruz. Birimizin bıraktığı bayrak yarışını devam ettirerek en güzel hizmetleri vereceğimize inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Rakiplerimizi düşman olarak görmüyoruz

Particilik peşinde olmadıklarını anlatan Arınç, "Rakiplerimizi düşman olarak görmüyoruz. Hepsi bizim dostlarımız, arkadaşlarımız. Hangi partinin adayı olursa olsun hiçbirine kem gözle bakmayız" diye konuştu. Siyasette saygı ve üslubu hakim kılmak istediklerine işaret eden Arınç, tek farklarının, daha çok hizmet etme, başarılar kazanma ve toplumu kucaklama isteği olduğunu dile getirdi.

Toplumdaki ayrımcılıkları kaldıracaklarını defalarca söylediklerini anımsatan Arınç, şunları kaydetti:

"Çalışmak için neredeyse 1 ayımız kaldı; geceleri çıkarırsak. Yani çalışma süremiz toplam 1-1,5 aydır. İnşallah 30 Mart akşamı hep beraber hayırlı sonucu alacağız. Birileri diyebilir ki 'Mudanya'da filan parti daha şanslı.' Hayır, AK Parti dışında şanslı, güçlü, başarılı bir belediyeyi düşünemiyoruz. Bursa'da 11 milletvekili çıkardık, çok şükür yüzde 53'ün üzerinde oy aldık. Önümüzdeki seçimlerde bunu daha çok katlayacağız. Gücümüz var, inancımız var. 11 yıldan beri ülkemize hizmet ediyoruz, hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizi kimse birbirimize düşüremeyecek. 76 milyonla birlikte hedefe doğru yürüyeceğiz. İnşallah 30 Mart seçimlerinin ilk müjdesini, ilk başarılı haberini Mudanya'dan duyacağımıza inanıyorum."

AK Parti'nin, 80, 60, 30, 40 yıllık bir siyasi oluşum olmadığını hatırlatan Arınç, şöyle devam etti:

"Ağustos 2001'de kurulduk, 14 ay sonra da genel seçimlere katıldık. Yani 3 Kasım 2002 ve tek başımıza iktidara geldik. Türk siyasetinde de Avrupa'da da örnekleri var mıdır bilmiyorum ama bir parti kurulduktan 14 ay sonra tek başına iktidara geliyorsa buna herkesin şapka çıkarması, takdir etmesi gerekir. Seçime gittik, önümüze çok engeller konuldu ama milletimiz bu engelleri aştı ve bize öylesine destek verdi ki o güne kadar parlamentoda bulunan partilerin tamamı tasfiye edildi ve AK Parti tek başına iktidara geldi. Bu milletimizin kararıdır. Buna hepimiz saygı duyuyoruz, herkesin de saygı duyması gerekir."

Arınç, 2002'den itibaren AK Parti'nin bütün yerel ve genel seçimlerde oylarını sürekli artırdığına dikkati çekerek, bu başarının, referandumlarda da tekrarlandığını anlattı.

Mudanya'ya vadettikleri bütün hizmetleri yerine getireceklerini söyleyen Arınç, "Biz millete hizmetkarlığı seçmiş bir siyasi partiyiz. Biz tepeden bakmıyoruz, aramızda yanlış yapanlar olursa bunun da hesabını soruyoruz" diye konuştu.

Arınç, iki seçmenden birinin oyunu almalarının, kendilerine bir sorumluluk yüklediğini vurguladı. Sokaktaki iki kişiden biri, 4 kişiden ikisi, 6 kişiden 3'ü AK Parti'yi tercih ediyorsa bunun, kendilerine güvenildiğini gösterdiğini ifade eden Arınç, "Bu güveni boşa çıkardığımız zaman saygısızlık etmiş oluruz. Dolayısıyla emin olun ki bütün AK Parti'liler hangi noktada olursa olsun sizlerin güvenini devam ettirecek ve hiç kimse bundan dolayı pişman olmayacak" değerlendirmesinde bulundu.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz