"DTP'li vekillerin yargılanması konusu, gündemimizde yok"

TBMM başkanı Şahin, DTP'li milletvekillerinin yargılandıkları dava ile ilgili "Mahkeme, yeniden bir tebligat talebinde bulunursa değerlendiririz" dedi

Abone ol

ANKARA - TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, şu anda Meclis Başkanlığının gündeminde, DTP'li milletvekillerinin Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandıkları dava ile ilgili bir konunun olmadığını ifade ederek, "Mahkeme, yeniden bir tebligat talebinde bulunursa değerlendiririz onu" dedi.

Şahin, TBMM'de, gazetecilerin, "Demokratik Açılım" konusunda Meclis'te kapalı oturum yapılıp yapılmayacağına ilişkin sorusunu yanıtladı.

Konunun tamamen yargısal bir süreç olduğunu belirten Şahin, eski TBMM Başkanı Köksal Toptan zamanında, özel yetkili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinin, söz konusu DTP'li milletvekillerine tebligat yapılması konusunda yazı yazdığını, TBMM Başkanlığının da ilgili milletvekillerinin sekreterlerine mahkemeden gelen bu celp yazısını tebliğ etmek istediğini söyledi.

"Zannediyorum 2 sekreter bunu almış, diğerleri almamışlar, iade etmişler" diyen Şahin, bu sonucun da Meclis Başkanlığınca ilgili ağır ceza mahkemesine bildirildiğini kaydetti.

"Meclis başkanı üzerine düşeni yapmış"

Mehmet Ali Şahin, "Dolayısıyla, Meclis Başkanlığı mahkemeden gelen bu yazıyla ilgili üzerine düşeni yapmış, o süreç tamamlanmış. Şu anda Meclis Başkanlığımızın gündeminde, bu davayla ilgili başka bir konu yok. Ama ağır ceza mahkemesi, Meclis Başkanlığımıza başka bir yazı yazar mı? Aynı mahiyette yeniden bir tebligat talebinde bulunur mu? Onu bilemiyorum. Geldikten sonra değerlendiririz onu" diye konuştu.

"Milletvekillerinin Meclis'ten götürülmesi gibi bir şey söz konusu olabilir mi?" sorusu üzerine Şahin, "Onu, Meclis'in saygınlığı açısından doğru bulmam" dedi.

TBMM Başkanı Şahin, "Sayın Köksal Toptan gibi siz de aynı yöntemi kullanır mısınız?" sorusuna ise "Böyle bir müracaat olursa, geldiğinde onu değerlendiririz, gelmeden bir beyanda bulunmayayım şimdi" yanıtını verdi.

DTP'lilerin randevu talebinde bulunup bulunmadıklarının sorulması üzerine de Şahin, "Hayır olmadı şu ana kadar" dedi.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz