"Dünya Kadın Yürüyüşü"nün Türkiye ayağı Taksim'de başladı

Bu yıl ki 'Dünya Kadın Yürüyüşü' 17 Ekime kadar da çeşitli etkinliklerle sürecek

Abone ol

İSTANBUL - Uluslararası Feminist Eylem Ağı'nın gerçekleştireceği "Dünya Kadın Yürüyüşü"nün Türkiye ayağı Taksim'de başladı.

Taksim tramvay durağında "Biz dünya kadınları eşitlik, özgürlük, adalet, barış ve dayanışma için yürüyoruz" pankartı açan ve ellerinde çeşitli dövizler taşıyan kadınlar adına konuşan yürüyüşün Türkiye sözcüsü Dilsaz Padar, yoksulluğu ve kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak için 2000 ve 2005 yıllarında yürüyüş gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Padar, bu yıl ki Dünya Kadın Yürüyüşü'nün 8 Martın 100. yılıyla birlikte, yarın başlayacağını ve 17 Ekime kadar da çeşitli etkinliklerle süreceğini belirterek, bu yıl ki yürüyüşün kamu yararı, barış ve sivilleşme, kadın emeği, kadına yönelik şiddet temasında olduğunu söyledi.

Dünya Kadın Yürüyüşü'nün Avrupa ayağının 30 Haziranda İstanbul'da yapılacağını da kaydeden Padar, tüm kadınları mücadeleyi büyütmeye davet ettiklerini ifade etti.

Açıklamanın ardından "Yaşasın 8 Mart" sloganları atan gruptakiler, daha sonra dağıldı.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz