"Eşref Bitlis'in uçağı bal gibi düşürüldü"

Eşref Bitlis soruşturmasında mahkeme tarafından bilirkişi olarak atanan Prof. Dr. Ahmet Nuri Yüksel olayın sabotaj olduğunu söyledi.

Abone ol

İSTANBUL - Jandarma eski Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in içinde bulunduğu uçağın düşmesiyle ilgili raporu hazırlayan heyetin başkanı Prof. Dr. Ahmet Nuri Yüksel uçağın sabotaj nedeniyle düştüğünü söyledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nden emekli olan Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ahmet Nuri Yüksel, Bitlis'in düşen uçağıyla ilgili 4 Kasım 1996 yılında hazırladıkları raporu değerlendi.

Yüksel, uçağın kesinlikle buzlanma, pilotaj, bakım hatası, motor ve dizayn hatası nedeniyle düşmediğini belirterek, yaptıkları inceleme sonrasında uçağın sabotaj nedeniyle düşürüldüğü kanaatinde olduğunu söyledi.

Yüksel, mülakatın sonunda, "Uçak bal gibi düşürüldü, hiç şüphem yok" dedi.

Sabotaj ihtimalini raporda belirttik

Uçağın pilotaj hatasından, imalat hatasından, bakım ve onarımdan doğan bir aksaklık yada buzlanma sebebiyle düşmüş olabileceğine dair hiçbir delile ulaşamadıklarını belirten Yüksel, "Ama bu şartlar altında olay gerçekleşmiş. İki motor aynı anda 50 saniye arayla büyük çapta arızalanıyor. Öyle azcık basınç düşmesi falan değil. Sabotaj arızası olabileceğini raporda belirttik" dedi.

Tarık Bitlis: Albay Doğan’dan hesap sormalı

Bu iddiaları değerlendiren şehit Org. Eşref Bitlis’in oğlu Tarık Bitlis ise konuyu yargıya taşıyacağını söyledi. Konunun araştırılması için Albay Doğan’a ait olduğu iddia edilen ses kaydıyla ilgili TBMM’de bir araştırma komisyonu da kurulması gerektiğini belirten Tarık Bitlis, “Komisyon kurulmalı. Savcılar da harekete geçmeli. Önce hukuk, Albay Doğan’dan hesap sormalı, sonra da ben sorarım” diye konuştu

Dikkat! İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama getirildi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi 1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı