"Euro Bölgesi'nde toparlanma orta seviyede olacak"

Jean-Claude Trichet, Euro Bölgesi'nde belirsizliğin yüksek seviyede kalacağını söyledi

Abone ol

LİZBON - Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet, Euro bölgesindeki toparlanmanın bu yıl orta seviyede olacağını belirterek, belirsizliğin ise yüksek seviyede kalacağını bildirdi.

Trichet düzenlediği basın toplantısında, gösterge faizinin mevcut seviyesinin uygun olduğunu ifade etti.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu, bu sabah yaptığı toplantıda, gösterge faizini yüzde 1 oranında sabit tutma kararı almıştı. Böylece banka, faiz oranını 12 aydır üst üste sabit tutmuş oldu.

Merkezi Frankfurt'ta bulunan Avrupa Merkez Bankası'nın Yönetim kurulu, yılda yalnızca iki kez merkez dışında bir ülkede toplantı düzenliyor.

Yönetim Kurulunun devlet tahvili alımı konusunu görüşmediğini dile getiren Trichet ayrıca, Yunanistan'ın borç ödeyemez duruma düşmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Trichet, Yunanistan'a destek vermekte kararlı olduklarını ve Yunanistan programının oldukça uygun olduğunu ifade etti.

Yunanistan'la Portekiz'in aynı gemide olmadığına ve Yunanistan krizi ile Portekiz'in bütçe sorununun kıyaslanamayacağına dikkati çeken Trichet, Portekiz ya da İspanya'nın Yunanistan olmadığını vurguladı.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan dikkat çeken 19 Mayıs mesajı Antalya'da kreş skandalı: Dehşet anları anbean kaydedildi İstanbullular dikkat: Bu yollar trafiğe kapatılacak Hazine yarın tahvil ihalesi düzenleyecek MSB açıkladı: Fırat Kalkanı bölgesinde 5 PKK'lı etkisiz hale getirildi