"Gezi iddianamesi" kabul edildi

Gezi Parkı protestoları ile ilgili hazırlanan iddianame kabul edildi

Abone ol

İSTANBUL - Gezi Parkı protestoları ile ilgili iddianame, 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Davanın ilk duruşması 12 Haziran'da yapılacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Mimarlar Odası Çevre Etki Değerlendirme Kurulu 2. Başkanı Ayşe Mücella Yapıcı, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin, Mimarlar Odası İstanbul Şube Yöneticisi Ender İmrek ile Gezi Olayları platform üyesi Haluk Ağabeyoğlu’nun uzun süre olayları yönetmeleri ve planlamaları nedeniyle bir organize suç örgütü şeklini aldıkları, bu şekilde hareket ettikleri iddia ediliyor. Yapıcı, Çerkezoğlu, İmrek, Metin ve Ağabeyoğlu hakkında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek”, “Görevi yaptırmamak için direnmek” suçlarından 7,5 yıldan 29 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diğer 21 sanığın ise 1 yıl ile 10 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun da arasında bulunduğu 31 kişi hakkında ise dava açılmamasına karar verildi.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz