"İnternetime dokunma" eylemine sert müdahale

"İnternetime dokunma" eylemi için Taksim'de toplanan gruba polis tazyikli su sıktı. Biber gazı ve plastik mermi kullandı

Abone ol

İSTANBUL -  "İnternetime dokunma" eylemi için Taksim'de saat 18.00'de toplanan gruba polis müdahale etti. Tasarısı kabul edilen ve yasalaşmayı bekleyen yeni internet düzenlemesi birçok tartışmayı beraberinde getirdi. Sivil toplum kuruluşları ve kamuoyu tarafından yeni internet düzenlemesinin özgürlükleri kısıtlayacağı ve sansürün önünü açacağı tartışılırken, "İnternetime dokunma" diyenler bugün Taksim'de toplanma kararı almıştı.

Saat 18:00'de Taksim'de toplanan grup, yürüyüşe geçmeden polis tarafından durduruldu. TOMA ile tazyikli su sıkılan grup, Sıraselviler Caddesi'ne doğru uzaklaştı.

12 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Eylemcinin gözüne plastik mermi

Yapılan müdahalenin ardından Galatasaray'da tekrar toplanan gruba polisin müdahalesi daha sert oldu. Akrep aracından atılan plastik mermi bir eylemciyi gözünden yaraladı.

Yapılan müdahale sonrası eylemcilerin tepkisi dahada arttı. Gruptan bazı kişiler Alman Hastanesi civarında  ve Galatasaray Meydanı'nda tekrar toplanırken, polis de bölgede TOMA ile önlem aldı.

Bakan Işıkhan emeklilerle ilgili yeni çalışmayı duyurdu Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı: Sorgulama nasıl yapılır? Bursa'da ihtiyaç sahibi emeklilere 2 bin TL destek Diyanet açıkladı: Audi A8 Tasarruf Genelgesl nedeniyle iade edildi Elon Musk duyurdu: Twitter resmen X'e dönüştü