"Kardeşliğe sıkılan kurşunlara karşı beraber olacağız"

Erdoğan'ın, dün, Ankara'da Tevfik Bey Konağı'nda vatandaşlarla katıldığı iftar programına ilişkin görüntüler bugün basına dağıtıldı

Abone ol

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkenin kardeşliğine yönelik, bu milletin kardeşliğine yönelik sıkılan kurşunlara karşı bir ve beraber olacak, yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, dün, Ankara'da Tevfik Bey Konağı'nda vatandaşlarla katıldığı iftar programına  ilişkin görüntüler bugün basına dağıtıldı.

Erdoğan, programa katılan vatandaşlara seslenirken, orada bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Başbakan Erdoğan, "Bu ülkenin kardeşliğine yönelik, bu milletin kardeşliğine yönelik sıkılan kurşunlara karşı bir ve beraber olacak, yolumuza devam edeceğiz. Bunu başarmak zorundayız. Eğer biz bu birliğimizi, bu beraberliğimizi, bu dayanışmamızı teessüs ettiremezsek onları sevindiririz. Onlar 'işte biz neticeyi aldık' derler ama biz onlara neticenin onlar açısından alınamayacağını, inşallah, göstereceğiz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu nasıl olacak? İşte, bu, 71,5 milyonun bu vatan toprakları üzerinde birbirini yaradandan ötürü sevmeleriyle olacaktır. Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik; makamından mevkinden dolayı sevmedik, renginden dolayı sevmedik, ırkından dolayı sevmedik, parasından pulundan dolayı sevmedik. Başı kuru üzüm tanesi gibi incik büncük bir insan dahi olsa biz ona saygı duyacağız, onu seveceğiz, onu bağrımıza basacağız.Bizim farkımız burada.

Bizim medeniyetimizin derinliklerinde bu var ve burayı beraber başaracağız. Eğer bunu ortaya koyarsak, bu dayanışmamızı yaparsak evvelallah bu süreci de biz barışla kardeşlikle neticelendirmiş oluruz.

Bu konuda sizler bizim muhatabımızsınız, başkaları değil, millet... Bu sürecin geleceğini de benim aziz milletim belirleyecek, sevgili milletim belirleyecek. Biz bu milletin efendisi olmaya gelmedik. Her zaman söylüyorum. Biz milletimizin hizmetkarıyız ve hizmetimize devam edeceğiz. Sizin emrinizdeyiz ve bu yolculuğu da bu şekilde sürdüreceğiz."

Elazığ'da 4,0 büyüklüğünde deprem Küpeli: Yabancı sermaye için yeni nesil teşvik gerekli İhracattaki ivme, teknoloji yatırımlarına hız kazandırıyor "Buğday, piyasa dinamiği açısından sirküle olmalı" Avrupa Birliği’nde şirketlerin yüzde 8’i yapay zekâdan yararlanıyor