"Kredi kartı barışında süre uzatılmalı"

KESK Genel Başkanı Palandöken, kredi kartı barışında sürenin 1 Ocak 2010 tarihine uzatılması gerektiğini bildirdi

Abone ol

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kredi kartı barışında sürenin 1 Ocak 2010 tarihine uzatılması gerektiğini bildirdi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, 3,1 milyar liralık kredi kartı borcunun sadece yüzde 8'lik bölümünün yeniden yapılandırılmasının halkın sıkıntı içerisinde olduğunu gösterdiğini belirtti.

"Harmandaki hasat toplanıp paraya çevrilmediği için beklenilen yapılandırma istenilen seviyeye ulaşmadı. Süre mutlaka uzatılarak zor durumdaki insanların başvurması sağlanmalı" diyen Palandöken, kredi kartı barışında sürenin 1 Ocak 2010 tarihine kadar ertelenmesi gerektiğini savundu.

Vatandaşın tarladaki mahsulünü daha yeni toplamaya başladığına işaret eden Palandöken, üretilen mahsulün paraya dönüşmesi ve piyasa girmesi için mutlaka zamana ihtiyaç bulunduğunu belirtti.

Bunun için haklarında icra takibi başlatılmış 875 bin kişiyi kapsayan bu düzenlemenin en azından iki bayram arasında mutlaka yeniden ele alınması ve yıl başına kadar süre uzatılması gerektiğini ifade eden Palandöken, "Yani iki bayram arasını insanlar huzurlu geçirsin. Eğer süre uzatılmaz ise istenmeyen olaylarla karşı karşıya kalabiliriz" dedi.

Okulların Eylül sonunda açılacağına ancak halen memur maaşlarında anlaşmaya varılmadığına işaret eden Palandöken şunları kaydetti:

"Okullar açılmadan işçi, memur şimdiden kara kara düşünmeye başladı. Çünkü, bayram geliyor, okullar açılıyor ama memurlar halen anlaşamadı ve yüzde 2,5'luk zamla avutulmak isteniyorlar. Global ekonomik kriz nedeniyle insanlar işten çıkarılmış ve işsizlik yüzde 14 seviyesine ulaşarak tarihi rekorların yaşandığı, piyasada talep daralmasının olduğu bir dönemde kredi kartı borçları ile ilgili barış süreci mutlaka uzatılmalıdır"

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz