"Seçim barajı diyerek oylarımızı böldüler"

HDP Genel Başkanı Tuncel, seçim barajı nedeniyle yıllarca oylarının bölündüğünü ileri sürerek, HDP olarak oyları tekra toplayacaklarını kaydetti

Abone ol

KIRŞEHİR - HDP Genel Başkanı Sebahat Tuncel, "Yıllarca baraj nedeniyle oylarımızı böldüler. Aman oylar boşa gitmesin, bölünmesin diye bizim tabanımızın bir kısmı AKP'ye oy verdi, bir kısmı ise CHP'ye oy verdi. Şimdi hasat zamanı HDP olarak oylarımızı toplamaya geldik" dedi. 

Tuncel, Ankara Caddesi'nde bulunan HDP Kırşehir İl Başkanlığı önünde partililere yaptığı konuşmada, tüm Türkiye'de iktidara aday olduklarını söyledi. 

Yerel seçimlerde HDP olarak Türkiye'nin 57 ilinde aday gösterdiklerini ifade eden Tuncel, şöyle konuştu: 

"Bir kaç il dışında Türkiye'de her yerde iktidara adayız. Yeni kurulmuş bir partiyiz, 4 ay gibi bir süre oldu. Bu kadar kısa sürede bu kadar geniş alanda iktidara aday olmak büyük bir cesaret. Biz bu cesaretimizi halkımızdan alıyoruz. Biz yeni kurulmuş bir parti olabiliriz ama 40 yıllık bir demokrasi mücadelemiz var. Bu deneyimleri kendi deneyimimiz olarak gördük. Türkiye'nin demokratik geleceği açısından Halkların Demokrasi Partisi'nden başka bir umut yok. " 

Seçim barajı nedeniyle taban oylarının bir kısmının CHP'ye bir kısmının ise AK Parti'ye gittiğini işaret eden Tuncel, "Herkes bize diyor ki aman oylar bölünmesin. Yıllarca baraj nedeniyle oylarımızı böldüler. Aman oylar boşa gitmesin, bölünmesin diye bizim tabanımızın bir kısmı AKP'ye oy verdi, bir kısmı ise CHP'ye oy verdi. Şimdi hasat zamanı HDP olarak oylarımızı toplamaya geldik. Şimdi bu yerel seçimler sadece belediye başkanlığı seçimi değildir. Biz bu yerel seçimlerde sadece belediye başkanlığı kazanmayacağız, halk iradesi önüne engel olan yüzde 10 seçim barajını yerle bir edeceğiz. Halk iradesi önündeki bu barajları kaldıracağız. AKP kaldırmadı bu seçim barajlarını en son demokratikleşme paketinde de yüzde 3 oy alırsanız size para vereceğim dedi. Onların bütün ömürleri para ile geçiyor ya, her şey para. Ama her şey para değildir. Onların yapmadığını biz halk iradesi ile yapacağız" dedi. 

İstanbul Valisi Davut Gül'den 1 Mayıs açıklaması Bakan Ersoy'dan Formula 1 müjdesi, tarih verdi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Yargıtay'da başkan 29'uncu turda da seçilemedi Alman ekonomisi beklentinin üzerinde büyüdü