"Şu an İstanbul sokaklarında sığınmacı yok"

Yapılan çalışmalar sonucu şu anda İstanbul sokaklarında hiç sığınmacı kalmadığını söyleyen Vali Mutlu, "Halen fark edilmeden kalanlar varsa onları da toparlamaya devam edeceğiz" dedi

Abone ol

İSTANBUL - Sokakta kalan Suriyeli sığınmacılara yönelik başlattıkları çalışmaya değinen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, şuanda İstanbul sokaklarında hiç sığınmacı olmadığını belirterek, "24 saat sokakta kaldığı görülen her Suriyeli sığınmacıyı almaya, misafir etmeye hazırız" dedi.

3. TeknoGirişim Zirvesi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Mutlu, Suriyeli sığınmacılara ilişkin soru üzerine, İstanbul'da kendi imkanlarıyla konut edinerek kalan sığınmacılara yönelik herhangi bir tedbirlerinin olmadığını belirtti. Mutlu, ancak ihtiyaç olduğunda sağlık giderlerinin karşılandığını vurguladı.  

Sokakta kalan Suriyeli sığınmacılara yönelik yeni bir çalışma başlattıklarını ifade eden Mutlu, yaz aylarında parkları kullanan Suriyeli sığınmacılar için havaların soğumasıyla birlikte Pendik'te Kızılay'a ait 200 kişilik kapasiteli misafirhanenin düzenlenerek açıldığını dile getirdi. 

Vali Mutlu, 61 kişilik 12 ailenin şu anda orada kaldığını anlatarak, şunları kaydetti: 

"Bunun dışında şu anda İstanbul sokaklarında Suriyeli sığınmacı görülmüyor. Ama 24 saat sokakta kaldığı görülen her Suriyeli sığınmacıyı almaya, misafir etmeye hazırız. Pendik'teki kampımız yetmezse, yedeklediğimiz Tuzla'da da bir merkezimiz var. Orada da 500 kişilik kapasite oluşturduk ihtiyaç olursa diye. Ama oraya hiç ihtiyaç olacağını düşünmüyorum. Yaptığımız çalışmalarda şu anda İstanbul sokaklarında hiç sığınmacı yok. Halen fark edilmeden kalanlar varsa onları da toparlamaya devam edeceğiz." 

Ankara emniyetine yeni atama! Hayvanlara işkence sonrası et tesisinde faaliyet durduruldu 4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL Kamu ihalelerine yönelik düzenleme Adli Tıp incelemesi tamamlandı: Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belli oldu mu?