"Türk dili konuşan ülkeler yükselen güç"

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Türk dili konuşan ülkelerin dünyanın yükselen gücü olacağını söyledi.

Abone ol

İSTANBUL - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk dili konuşan ülkeler olarak bundan sonra her türlü forumda birbirlerini desteklemeye ve katkıda bulunmaya kararlı olduklarını söyledi.

Davutoğlu, Türk Dili Konuşan Ülkeler Zirvesi kapsamında yapılan Dışişleri Bakanları toplantısı açılışında, "Bugün tarihi bir toplantı yapıyoruz. Geçen sene Nahçıvan'da alınan kararlar çerçevesinde bir işbirliği konseyi kurulmasına karar verildi ve Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Genel Sekreterliği İstanbul'da kurulacak" diye konuştu.

Dışişleri Bakanları olarak, bu toplantıda daha önce kararlaştırılan unsurları gözden geçireceklerini ve yarın Devlet Başkanlarına sunacaklarını belirten Davutoğlu, eğitim, kültür ve sosyal alanlarda önemli faaliyetler yapılacağını dile getirdi.

Davutoğlu, Kırgızistan'daki siyasi karışıklığa da değinerek, "Kırgızistan'da yaşadığımız olaylar hepimizi üzdü ancak her alanda dayanışma içindeyiz. Kırgızistan'a her türlü katkıyı yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Türk dili konuşan ülkelerin önümüzdeki dönemde dünyanın yükselen bir gücü olacağını vurgulayan Davutoğlu, dünyanın neresinde olursa olsun dost ve kardeş ülkelere katkı vermeye hazır olduklarını belirtti.

Dışişleri Bakanları toplantısının ardından Davutoğlu, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan ve Kırgızistan Dışişleri Bakanları ile Çırağan Sarayı'nda akşam yemeği yiyecek.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz