"Yüzsüzlüğün bu kadarına pes"

Kılıçdaroğlu, yolsuzluk ve rüşvet operasyonları hakkında konuştu. "Bakanlar hala koltuklarından ayrılmıyorlar, yüzsüzlüğün bu kadarına pes" dedi

Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TMMOB Genel Kurulu'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan'ın, Vali ve emniyet müdürlerinin operasyondan habersiz olduğunu söylediğini belirten Kılıçdaroğlu, bu sözleri "Hırsıza haber verilir mi önceden" diyerek eleştirdi.

Operasyonlara adı karışan bakanların hala istifa etmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

"Kendilerine demokrat diyorlar. Değil, kesinlikle değil. Her olay bir diktatörün iki dudağı arasında sıkıştırılmış durumda. Sen o bakanları neden hala orada tutuyorsun, tutuyorsan sende o yolsuzluğun bir parçasısın. Türkiye'nin temiz siyasete ihtiyacı vardır. Küçük ayrıntıları tartışmayalım. Karanlığa doğru giden bir yönetim var. Devletin içinde çeteler var diyor 11 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. Çıkar üzerine inşa edilmiş bir aile şirketi mantığı ile Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetiyor, buna izin vermeyelim."

Kılıçdaroğlu: "Ar damarı çatlamış birisi halkın yüzüne bakmaktan korkmaz"

Kılıçdaroğlu, bir bakanın oğluna telefonla konuşurken "dikkatli ol" diyemeyeceğini söyleyerek, "Eğer böyle diyorsa bunun arkasında başka bir şey var. Hele hele İçişleri Bakanı bunu diyorsa durum gerçekten vahim. Bakanlar hala koltuklarından ayrılmıyorlar. Yüzsüzlüğün bu kadarına pes. Çocuğu yolsuzluk yapacak, kendisi bakanlık koltuğunda oturacak ve kırmızı plakalı araca binecek. Ar damarı çatlamış birisi halkın yüzüne bakmaktan korkmaz. Hala  koltukları işgal ediyorlar"dedi.

Ege Denizi'nde 4.5'lik deprem: Prof. Dr. Naci Görür'den ilk açıklama Bakan Şimşek, Katar Ekonomi Forumu'na katılacak Benzin ve motorin (mazot) litre fiyatı ne kadar, kaç TL? Ali Yerlikaya paylaştı: 3 ayrı suç örgütü çökertildi İzmir açıklarında 32'si çocuk 160 düzensiz göçmen yakalandı