RK, Tuborg Bira'ya münhasırlık izni verdi

Kurul, Bimpaş Bira ve Meşrubat Pazarlama AŞ'nin nihai satış noktaları ile münhasır anlaşma yapabilme talebine olumlu yanıt verdi

Abone ol

ANKARA - Rekabet Kurulu, Tuborg Bira'ya münhasırlık anlaşması yapma izni verdi.

Rekabet Kurulu'nun internet sayfasında yer alan duyuruya göre, Kurul, Bimpaş Bira ve Meşrubat Pazarlama AŞ'nin (Bimpaş-Türk Tuborg) nihai satış noktaları ile münhasır anlaşma yapabilme (rakip mal satmanın engellenmesi) talebine olumlu yanıt verdi.

Rekabet Kurulu, 2005 yılında almış olduğu karar ile pazarın o günkü koşulları çerçevesinde hem Efes'in hem de Bimpaş'ın münhasırlık şartı içeren anlaşmalarına tanınan muafiyeti, pazarda etkin rekabetin tesisi amacıyla geri almıştı.

Söz konusu kararın ardından geçen süre içinde pazardaki gelişmeleri yakından takip eden Kurul, Bimpaş'ın pazar payının sürekli azaldığı ve dolayısıyla pazar gücünü kaybettiği tespitleri karşısında, bira pazarındaki mevcut rekabet düzeyinin daha da azalması ihtimalini de dikkate alarak Bimpaş'a beş yıla kadar münhasır anlaşma yapabilme (tek satıcılık) olanağını tekrar tanıdı.

Rekabet Kurulu'nun Tuborg Bira'nın münhasırlık anlaşması yapmasına izin veren kararı, gazlı içecekler, hazır cips, endüstriyel dondurma, alkollü içecekler pazarlarındaki içtihadı ile de uyumlu.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz