Rusya'da Kuzey Kore ile nükleer zirve

Medvedev, Kuzey Kore devlet başkanı Kim ile askeri üste bir araya geldi.

Abone ol

MOSKOVA - Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-il ile Rusya'nın Sibirya bölgesindeki askeri bir üste bir araya gelerek, Pyonyang'ın nükleer programı konusunu ve ekonomik ilişkileri ele aldı.

Kim, Rusya sınırını zırhlı bir trenle geçtikten 4 gün sonra Medvedev ile Moskova'nın 4420 kilometre doğusundaki Buryata bölgesinde Baykal Gölü yakınındaki bir askeri garnizonda bir araya geldi.

Rus haber ajansları, Medvedev ve Pasifik Sahili boyunca seyahatinin ardından dün Ulan Ude kentine gelen Kim'in Sibirya'daki görüşmesinin son ana kadar gizli tutulduğunu belirttiler.

Analistler, Kim'in Rusya'dan altılı görüşmelerin yumuşak bir şekilde yeniden başlatılması için Güney Kore, ABD ve Japonya'ya baskı yapılmasını isteyebileceğine dikkati çekiyorlar.

Nitekim Kremlin'den de yapılan yazılı açıklamada, Kuzey Kore'nin nükleer programıyla ilgili Güney Kore, Rusya, Çin, Japonya ve ABD'nin dahil olduğu altılı görüşmelerin Pyonyang'ın çekilmesiyle 2008 yılında sona erdiği hatırlatılarak, "Ziyaret sırasında Kore Yarımadası'ndaki nükleer sorunun çözümünü sağlamayı amaçlayan altılı görüşmelerin mümkün olan en kısa sürede nasıl yeniden başlatılacağı konusuna ağırlık verilecek" denildi.

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı DSİ'den acele kamulaştırma kararı