”Sağlık alanında kadrolaşma sürüyor”

Kılıçdaroğlu, hastanelere klinik şef ve şef yardımcısı atamalarıyla ilgili yaptıkları yürütmenin durdurulması başvurusunun hala sonuçlanmadığını belirtti

Abone ol

İSTANBUL - CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, hastanelere klinik şef ve şef yardımcısı atamalarıyla ilgili 15 Şubat 2007'de Anayasa Mahkemesine yaptıkları yürütmenin durdurulması başvurusunun hala sonuçlanmadığını belirterek, "sağlık alanında etik kuralları hiçe sayan bir kadrolaşmanın olduğunu" söyledi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul WOW Otel'deki 9. Türkiye Eczacılık Kongresi'nde "Sağlıkta dönüşüm devrim mi, yıkım mı?" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, sorunun yanıtını vermek için soruya nereden bakıldığının önemli olduğunu kaydetti.

Kemal Kılıçdaroğlu, özel hastane penceresinden bakıldığında dönüşümün iyi, kamu hastaneleri ve kamu sağlığı açısından bakıldığında ise kötü olduğunu öne sürdü.

Hükümetin sağlıkla ilgili çok net bir programı olmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, doğu ve güneydoğu illeri için zorunlu hizmetin önce kaldırıldığını, sonra hekimlere yeniden zorunlu hizmet getirildiğini söyledi.

Sağlık alanında yapılan birçok düzenlemenin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini, "Yeşil Kart" uygulamasında da sayının seçim dönemlerinde artırılıp, seçim sonrası azaltıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bu tutum, yoksulluğun sağlık alanında siyasallaştırılması ve yoksulluğun kullanılmasıdır" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, 1971'de taahhüt edilen Aile Sigortası'nın hala çıkarılmadığını da dile getirerek, "Aile Sigortası'nı getirmezseniz bunun adı sosyal devlet değil, sadaka devleti olur" diye konuştu.

"Sağlık Bakanlığı'nda etik kurallar zorlanarak bir kadrolaşma sürdürülüyor" diyen Kılıçdaroğlu, hastanelere klinik şef ve şef yardımcısı atamalarıyla ilgili 15 Şubat 2007'de Anayasa Mahkemesine yaptıkları yürütmenin durdurulması başvurusunun hala sonuçlanmadığını hatırlattı. Kılıçdaroğlu, bu sürede de kadrolaşmanın sürdürüldüğünü ileri sürerek, şunları söyledi:

"Buradan Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç'a seslenmek isterim; siz, Anayasa'nın temel hükümlerinin değiştirilmesiyle ilgili toplantılara katılıp, görüş beyan ediyorsunuz. Ona saygı duyuyorum, ama daha önce yürütmeyi durdurma kararı verdiğiniz, daha sonra iptal ettiğiniz bir yasa hakkında yeniden yapılan düzenlemeyle ilgili yapılan bir başvuruyu niçin bu kadar uzun süre elinizde tutuyorsunuz? Acaba, 'siyasal iktidar yeterince kadrolaşsın, ondan sonra ben yürütmeyi durdurayım', o düşünce ile mi yaptınız? Eğer bu düşünce ile yaptınızsa Anayasa Mahkemesinin saygınlığına gölge düşürürsünüz."

Kadrolaşmayla ilgili en ciddi örneklerden birinin de Adli Tıp Kurumu'nda yaşandığını iddia eden Kılıçdaroğlu, "Kurumun ne hale geldiğini görüyorsunuz. Sanki ne kadar ceza alan hekim varsa orada görev yapıyor. Verdikleri kararlar en başta hekimler tarafından acımasızca eleştiriliyor. Nasıl bir Adli Tıp Kurumu'dur ki bu, o tür raporların altına imza atabiliyor" dedi.

Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı