Salihi ile kaçırılan Türk pilotları görüştü

Abone ol

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu pazar günü Salihi'yi arayarak Mısır, Suriye ve Lübnan'da yaşanan son gelişmeleri ele aldı.

Davutoğlu'nun bir süre önce yaptığı Tahran ziyareti sırasında İranlı makamlarla sık sık temas halinde bulunmak üzere mutabakata varıldığını hatırlatan kaynaklar, Davutoğlu ile görevi bırakmaya hazırlanan Salihi arasındaki görüşmede ağırlıklı olarak Mısır ve Suriye konularının gündeme geldiğini söyledi.

Lübnan'daki son gelişmeler ve bu bağlamda kaçırılan Türk pilotları konusunun da ele alındığı görüşmede, Salihi'nin pilotların kaçırılmasından duydukları üzüntüyü dile getirdiği belirtildi.

Pilotların bir an önce serbest kalmasını ümit ettiklerini ifade eden Salihi'ye Davutoğlu'nun teşekkür ettiği ve konuyla ilgili İran'ın yapabileceği katkılar olursa bundan memnuniyet duyacaklarını söylediği kaydedildi. 

Salihi'nin ise ellerinden geleni yapacaklarını söylediği bildirildi.

Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı