Satış baskısı yerini yükselişe bıraktı

İMKB, güne 179 puan artışla 59.623 puandan başladı.

Abone ol

İSTANBUL - Dünkü satış baskısından kurtulan İMKB güne 179 puan artışla 59.623 puandan başladı.

Dün ABD'de perakende sektörüne dair olumlu beklentiler endekslerin artıda tutunmasını sağladı. ABD borsaları kapandıktan sonra bilançosunu açıklayan dünyanın en büyük çip ekipmanları üreticisi Applied Materials’ın güçlü talep etkisine de bağlı olarak beklentileri aşan mali sonuçları Asya bölgesinde yer alan teknoloji şirketlerinin hisselerine olumlu yansıdı. Ayrıca Japonya ekonomisinde ek tedbir beklentisi bölge borsalarının yükselişle kapanmasını sağladı.

İMKB ise Asya cephesinden galen olumlu havanın etkisiyle dünkü satış baskısından kurtularak açılış seansını yükselişle gerçekleştirdi. Güne 179 puan artışla 59.623 puandan başlayan borsa en yüksek 59.854 puanı gördü. İMKB-100, saat 10:20 itibariyle 59.683 (+241) puanda yer alıyor. İşlem hacmi 231 milyon TL.

Piyasalarda bugün yurtiçinde TCMB'nin faiz toplantısı sonrası yapacağı açıklamalar bekleniyor. TCMB'nin bugün yapılacak Para Politikası Kurulu toplantısında faizin aynı kalması bekleniyor. Toplantı sonuçları saat 19.00'da açıklanacak.

Dış piyasalarda ise Almanya ÜFE artışı, İngiltere para arzı verileri ve perakende satışları, ABD haftalık işsizlik başvuruları, Philadelphia FED endeksi ile öncü göstergeler takip edilecek

Para piyasalarında ise Euro/Dolar şu sıra 1.2809 seviyesinde yer alırken, Dolar/TL'de en iyi alış/satış 1.4995/1.5015 düzeyinde.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.14 ile dünün üzerinde yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 8.12 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Ankara emniyetine yeni atama! Beşiktaş 1 puanı 90+7'deki golle aldı Hayvanlara işkence sonrası et tesisinde faaliyet durduruldu Fatih Karagümrük, Süper Lig'e veda etti 4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL