Savaş uçağı düştü

Eskişehir'de belirlenemeyen bir nedenle düşen F4 savaş uçağındaki 2 pilot kurtuldu.

Abone ol

ANKARA - Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Eskişehir'deki 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığına ait bir F-4/2020 uçağının bugün saat 14.13'te eğitim uçuşu için Eskişehir meydanından kalkış esnasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle üs sınırları içerisinde düştüğünü, uçakta bulunan iki pilotun uçağı paraşütle emniyetle terk ettiklerini, pilotların sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada şunlar kaydedildi:

"1'inci Ana Jet Üs Komutanlığına ait bir adet F-4/2020 uçağı bugün saat 14.13'te eğitim uçuşu için Eskişehir meydanından kalkış esnasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle üs sınırları içerisinde düşmüştür.

Uçakta bulunan iki pilot, uçağı paraşütle emniyetle terk etmişlerdir. Pilotların sağlık durumu iyi olup her iki pilot kontrol amacıyla hastaneye kaldırılmıştır.

Kaza ile ilgili inceleme ve araştırma faaliyetleri devam etmektedir."

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz