Savunma sanayi ihracat hedefini ikiye katladı

Varoğlu, "Savunma Sanayi 2011 yılında 1 milyar dolar, 2016 yılına kadar da yıllık 2 milyar dolar ihracat yapmayı hedefliyor" dedi.

Abone ol

ANKARA - Savunma Sanayii, 2016 yılına kadar ihracatını yıllık 2 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.

Savunma Sanayii Müsteşarlığında (SSM) sektörle ilgili basını bilgilendirme toplantısı düzenlendi. SSM Müsteşarı Murad Bayar, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, amaçlarının sektör hakkında gazetecilere sistematik bilgi vermek ve sektörde faaliyet gösteren firmaların yetenekleri ve projeleri konusunda bir çerçeve sunmak olduğunu söyledi.

Bu amaçla ilk olarak TAI tesislerinin gezdirileceğini ve bu kurumla ilgili bilgiler verileceğini anlatan Bayar, daha sonra bu toplantıların periyodik aralıklarla sürdürmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Bayar, bir soru üzerine genel maksat helikopter projesiyle ilgili görüşmelerin sürdüğünü, bu ayın sonuna kadar karar vermeleri halinde İcra Kurulu toplantısının yapılabileceğini belirtti.

Daha sonra SSM Uluslararası İşbirliği Daire Başkanı Lütfi Varoğlu, SSM'nin teşkilat yapısı ve projeleriyle ilgili bilgi verdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarının yurt içinde karşılanma oranının 2010 yılında yüzde 47,5 olduğunu ifade eden Varoğlu, bu yılın sonunda bu rakamı yüzde 50'ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Savunma Sanayi ihracat hedefine ilişkin bilgi veren Varoğlu, "Savunma Sanayi 2011 yılında 1 milyar dolar, 2016 yılına kadar da yıllık 2 milyar dolar ihracat yapmayı hedefliyor" dedi.

Savunma Sanayi İhracatçılar Birliği adı altında bir organizasyon oluşturduklarını, birkaç ay içinde bu konuyla ilgili bürokratik işlemlerin tamamlanacağını belirten Varoğlu, yurt dışında da savunma sanayi büroları açmayı planladıklarını, bununla ilgili olarak Katar, Malezya, Belçika ve Endonezya'da çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Suudi Arabistan'daki Savunma Sanayi bürosunun 2 Mart'ta açılışının yapılacağını ifade eden Varoğlu, Kazakistan'da da ASELSAN aracılığıyla ortak yatırım şirketi kurmak için görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz