Şehit uzman çavuş Akman için tören düzenlendi

Uzman çavuş Ferdi Akman için Hazreti Ömer Camisi'nde tören düzenlendi

Abone ol

VAN - Van'ın Başkale ilçesinde meydana gelen mayın patlamasında şehit olan uzman çavuş Ferdi Akman için Hazreti Ömer Camisi'nde tören düzenlendi.

Akman'ın naaşı, Hudut Alay Komutanlığında düzenlenen törenin ardından Hazreti Ömer Camisi'ne getirildi. Burada İl Müftüsü tarafından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı sırasında şehit Akman'ın babası Yaşar Akman, güçlükle ayakta durabildi. Şehit babası Akman'ı, Van Vali Vekili Ömer Özcan teselli etti.

Törenin ardından şehidin naaşı, Sıhke Caddesi'nde omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konularak, toprağa verilmek üzere doğum yeri olan merkeze bağlı Alaköy'e gönderildi.

Şehit Akman'ın annesi Necla Akman, cenaze aracının arkasından elindeki Türk Bayrağına sarılarak, "vatan sağolsun" diyerek ağladı.

Sinir krizi geçiren Akman, sağlık görevlileri ve yakınları tarafından sakinleştirildi.

Cenaze namazı sırasında ve sonrasında ellerinde Türk Bayrağı taşıyan bir grup, terör örgütü aleyhine slogan attı.

Cenaze törenine, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazmi Altıntaş, AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu,Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert ile kurum amirleri ile askeri personel katıldı.

Evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen Akman'ın Van'ın Başkale ilçesi kırsalında, dedektör köpeği ile birçok mayını tespit ederek, imha ettiği belirtildi.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz