Şehitlerimizi uğurluyoruz

Kemah'ta şehit olan 9 askerin cenazereleri göz yaşları arasında toprağa verildi

Abone ol

ERZİNCAN - Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında teröristlerce yola döşenen mayının askeri aracın geçişi sırasında patlaması sonucu şehit olan 9 asker son yolculuklarına uğurlandı.

Erzincan Askeri Hastanesi'nde düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderilen şehitlerin cenazereleri göz yaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Kara Pilot Kurmay Yarbay Miktad Şamdancı ve Jandarma Uzman Çavuş Selim Kabataş'ın cenazeleri, Malatya'da, Jandarma Er Önder Muratoğlu ve Jandarma Er Abdullah Aydın Emer'in cenazesi, Adana'da, Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Kuvat'ın cenazesi, Elazığ'da toprağa verildi.

Şehit er Barış Demir ve Adem Bilaloğlu için ise İzmir Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde askeri tören düzenlendi. İkindi vakti kılınan cenaze namazına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir milletvekilleri İsmail Katmerci, Mehmet Tekelioğlu, Taha Aksoy, Tuğrul Yemişçi ve Mehmet Ali Susam, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ömer Paç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başbakan Erdoğan, cenaze namazında baba Mehmet Demir ile yan yana saf tuttu.

Er Demir'in naaşı Menemen Kubilay Şehitliği'nde Adem Bilaloğlu'nun cenazesi de Kadifekale Hava Şehitliğine, toprağa verildi. Şehit Jandarma Er Abdurrahman Bolat'ın cenazesi de Hatay'ın Hassa ilçesine bağlı Ardıçlı beldesine getirildi. Bolat'ın cenazesinin düzenlenen törenin ardından, bugün Mevlana Camisi'nde kılınacak namaz sonrasında Ardıçlı Mezarlığı'da toprağa verileceği bildirildi.

Erdoğan, şehit ailesini ziyaret etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında, yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan Adem Bilaloğlu'nun İzmir'deki ailesini ziyaret etti. Erdoğan, Bilaloğlu ailesinin Çamdibi semtindeki evine Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Tarım Bakanı Mehdi Eker ve İzmir Valisi Cahit Kıraç ile geldi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ziyaret, basına kapalı gerçekleşti.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz