Şimşek: Naylon faturacılara af yok

Şimşek, "Yeni düzenlemeyle naylon faturaları bilmeden kullanan mükellefler lehine kolaylık sağlıyoruz" dedi.

Abone ol

DİYARBAKIR - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV iadelerinde özel esaslara göre takip sistemini yeniden düzenleyen tebliğ ile naylon faturacıların affedilmesinin kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi.

Şimşek, yaptığı açıklamada, Başbakanlığa gönderilen KDV Genel Tebliği ile son 4 yıl için KDV artırımına gitmeleri halinde daha önce KDV iadelerinde özel esaslara göre takip edilen mükelleflere genel esaslara geçme hakkı tanındığını bildirdi.

Bunun naylon faturacılara yönelik bir af olmadığının altını çizen Şimşek, "Naylon fatura düzenleyenler hiç bir şekilde bu haktan yararlanamayacak. Biz yeni düzenlemeyle naylon faturaları bilmeden kullanan mükellefler lehine bir kolaylık sağlıyoruz. Naylon fatura düzenleyenler bundan sonra da özel esaslara tabii olmaya devam edecek" dedi.

Maliye Bakanı Şimşek, KDV Genel Tebliğinin KDV iadeleriyle ilgili sağlayacağı kolaylığın sadece yanıltıcı belgeyle ilgili olmadığını, beyanname vermediği adreste bulunamadığı, defter ve belgelerini ibraz etmediği için özel esaslara göre takip listesine giren mükellefleri de yakından ilgilendirdiğini ifade etti.

İmamoğlu'ndan Kobani Davası cezalarına ilk tepki DÜNYA’ya 'Yılın Gazetesi' Ödülü 'Cinsel terapist' Buse Aydın'a Reklam Kurulu'ndan ağır ceza Benzin ve motorin (mazot) litre fiyatı ne kadar, kaç TL? Valilikler peş peşe duyurdu: İzmir dahil 13 ilde 4 gün süreyle yasaklandı