Sinpaş, Güney Park'ı 3 yıl içinde teslim edecek

Ankara'daki proje için kentsel tasarım ve planlama süreci devam ediyor.

Abone ol

ANKARA - Sinpaş Yapı Endüstri ve Tic. AŞ, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokol çerçevesinde, Mühye köyünde uygulanacak Güney Park Projesi ile ilgili kentsel tasarım ve planlama sürecinin devam ettiğini, belediyenin ruhsat onay tarihinden itibaren 3 yıl içinde konutların inşasının tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

Sinpaş Yapı'dan yapılan yazılı açıklamada, Güney Park Kentsel Dönüşüm Proje alanında gerçekleştirilecek konut projesi ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Sinpaş Yapı Endüstri ve Tic. A.Ş arasında Kasım 2010 itibariyle 'Kat Karşılığı İnşaat ve Satış Vaadi Sözleşmesi'nin imzalandığı hatırlatıldı. Açıklamada, şunlar belirtildi:

"Tasarım ve planlama süreci devam eden Güney Park Kentsel Dönüşüm Projesi, Ankara Büyükşehir Belediyesine sunulacak. Belediyenin ruhsat onay tarihinden itibaren 3 yıl içinde konutların inşası tamamlanarak, hak sahiplerine teslim edilecek."

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Güney Park Kentsel Dönüşüm Projesi Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Mühye köyünde hayata geçiriliyor. Projenin ekonomik değeri yaklaşık 2.5 milyar dolar civarında olacak. Proje ekonomik büyüklüğünden dolayı yatırım paketlerine bölünerek çok sayıda firmaya ihale edildi. Proje kapsamında, bin villa, 500 teras ev ve 22 ile 32 katlı bloklardan oluşan 4500 çok katlı ev olmak üzere 6 bin konut yapılacak.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz