Şişecam'dan Bulgaristan'a 5. fabrika

Balkanlar ve Avrupa'ya otomobil camı üretecek yeni fabrika 130 kişiye istihdam sağlayacak.

Abone ol

TIRGOVİŞTE - Bulgaristan'da en büyük direk yatırımcı konumundaki Şişecam, Tırgovişte'deki tesislerinde yeni bir fabrika daha açtı. Balkanlar ve Avrupa'ya otomobil camı üretecek olan yeni fabrikanın açılışını yapan Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, "yatırımlara desteğimiz sürecek" dedi.

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas üye Ahmet Kırman da Bulgaristan'a yaptıkları yatırımdan memnun olduklarını dile getirerek, yatırımlarının daha da artırılması için her türlü gayreti göstereceklerini söyledi.

Yeni yatırımlar için Başbakan'dan destek bekliyoruz

Bulgaristan'da giderek büyüdüklerini ve 5'inci fabrikalarını açtıklarını belirten  Kırman, Şişecam olarak Bulgaristan'daki yatırımlarının toplam bedelinin 405 milyon dolara ulaştığına dikkat çekti. Kırman, "Yeni planlarımız var, Yaklaşık 400 milyon dolarlık daha yeni yatırım yapmayı düşünüyoruz. Ancak bu konuda önümüzdeki engellerin kaldırılması için sayın Başbakan'dan yardımcı olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Şişecam'ın yeni kurduğu oto cam fabrikası 130 kişiye iş imkanı sağlayacak. BMW, Audi, Ford, Renault ve Peugeot gibi araçların camlarını üretecek olan fabrika, yıllık, 1,3 milyon metrekare kapasiteye sahip olacak.

Bakan Ersoy'dan Formula 1 müjdesi, tarih verdi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Yargıtay'da başkan 29'uncu turda da seçilemedi Alman ekonomisi beklentinin üzerinde büyüdü Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak