Sivas ve çevresi, 'tipiye' teslim oldu

Kentin özellikle yüksek kesimlerinde etkili olan yoğun tipi ve fırtına, şehirlerarası yollarda ulaşımın aksamasına neden oluyor

Abone ol

SİVAS - Sivas ve çevresinde etkili olan tipi ve fırtına, ulaşımda aksamalara yol açıyor.

Alınan bilgiye göre, Sivas'ta özellikle yüksek kesimlerde etkili olan yoğun tipi ve fırtına şehirler arası yollarda ulaşımın aksamasına neden oldu. Sivas-Malatya kara yolunun Ulaş-Kangal bölümünü akşam saatlerinde "tedbir" amaçlı trafiğe kapatan yetkililer, gece saatlerinden itibaren de kara yolunun Kangal-Hekimhan bölümünü ulaşıma kapattı. Yol, sabah saatlerinde kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

Kara yolunun Tecer-Halep köprüsü arasındaki Yağdonduran Geçidi'nde ve Kangal-Malatya arasındaki Abdalboğan mevkisinde yoğun kar yağışı ve tipinin etkili olduğunu ve ayrıca buzlanma da yaşandığını belirten yetkililer, görüş mesafesinin yer yer 5-10 metreye kadar düştüğünü kaydettiler.

Yolda, tır ve çekici gibi ağır tonajlı araçlar ile bazı küçük araçların karıştığı maddi hasarlı trafik kazalarının meydana geldiğini ifade eden yetkililer, buzlanma ve tipinin etkili olduğu bölümlerde araçların güçlükle hareket ettiğini, araç yığılmalarının ve olası kazaların önlenmesi için kara yolunun ulaşıma kapatıldığını belirttiler.

Sivas-Kayseri kara yolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor

Tipi nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü Sivas-Kayseri kara yolunda da ulaşım güçlükle sağlanıyor. Sivas-Kayseri kara yolunun Hanlı ve Koyuncu rampa ve Beştepeler mevkilerinde buzlanma oluştuğu kaydedildi. Sivas-Erzincan kara yolunun Kızıldağ ve Seyfebeli, Sivas-Tokat kara yolunun Çamlıbel, Sivas-Suşehri yolunun Geminbeli geçitlerinde de tipi ve fırtına nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı, buzlanma nedeniyle zaman zaman araçların yolda kaldığı belirtildi.

Trafik ekipleri görev başında

Bu arada, bölge trafik ekipleri, Cumhuriyet Üniversitesi Kampüsü Lojmanlar girişinde Sivas'tan Malatya yönüne giden araçları durdurarak uyarıyor.

Kangal, Divriği ve Gürün ilçeleri ile Malatya yönüne gidecek araçları bırakmayan ekipler, Kayseri yönüne giden sürücülerden dikkatli araç kullanmalarını istiyor.

Trafik ekipleri ve Karayolları ekipleri, yollarda kalan araçların sürücülerine yardımcı oluyor. Buzlanma nedeniyle kayan veya yoldan çıkan araçlar, ekiplerin yardımıyla kurtarılıyor.

Sivas Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde de yolcu otobüslerinin sürücüleri tipi ve buzlanma konusunda uyarılıyor. Sivas'tan Malatya yönüne gidecek yolcu otobüslerinin terminalden çıkışına da izin verilmiyor.

TIR'lar bekliyor

Sivas-Malatya kara yolunun ulaşıma kapalı olduğu saatlerde tır ve çekici sürücüleri, Kovalı ve Taşlıdere mevkisindeki tesislerde yolun açılmasını bekledi.

Yüksek kesimlerdeki tipi ve fırtınaya karşın, kent merkezinde sadece rüzgar etkili oluyor. Yetkililer vatandaşları karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyardı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin raporlarına göre, güneyden esen ve saatteki hızı 34 kilometreyi bulan şiddetli rüzgarın, yarın hafiflemesi bekleniyor.

Yol sabah açıldı

Sivas-Malatya kara yolu, tipi ve fırtınanın etkisini biraz azaltmasının ardından Karayolları ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu kontrollü bir şekilde ulaşıma açıldığını bildirdi.

Kara yolunda, sabah saat 08.00 itibariyle öncelikli olarak küçük araçlar ile yolcu otobüslerinin zincirli olarak geçişine izin verildiğini belirten yetkililer, tır ve çekici gibi ağır tonajlı araçların makaslayıp yolu kapatma ihtimali göz önünde bulundurularak şu an için geçişlerine izin verilmediğini aktardı.

Yollarda buzlanma oluştuğunu ifade eden yetkililer, yola çıkacak sürücüleri dikkatli araç kullanmaları konusunda uyararak, yanlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalarını istedi.

Öte yandan, il genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle 74 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu, kapalı köy yollarının açılması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Ayrıca, ilçeler arası bağlantıyı sağlayan bazı yolların da ulaşıma kapalı olduğu, ekiplerin yol açma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Dikkat! İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama getirildi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı DSİ'den acele kamulaştırma kararı