Skoda'nın 4x4 aracı Yeti satışta

Skoda'nın SUV segmentindeki aracı Yeti, 39 bin 990 liradan başlayan anahtar teslim fiyatlarla satışa çıkarıldı

Abone ol

İSTANBUL - Skoda'nın SUV segmentindeki ilk aracı olan Yeti, Türkiye pazarına sunuldu.

Yüce Auto'nun bu ay içerisinde satışa sunacağı Skoda'nın yeni ürünü Yeti, 39 bin 990 liradan başlayan tavsiye edilen anahtar teslim fiyatlarla satılacak.

Yüce Auto Genel Müdürü Mahmut Kadirbeyoğlu, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, 1895 yılında kurulan Skoda Auto'nun son 10 yılda büyük bir açılım kaydettiğini ve 1999'dan 2009 yılına kadar olan süreçte yüzde 82 büyüyerek teslimatını 684 bin 226 adede ulaştırdığını belirtti.

Kadirbeyoğlu, Skoda'nın tüm dünyayı saran ekonomik krize rağmen 2012 yılında bir milyon adetlik teslimat planladığını söyledi.

Mahmut Kadirbeyoğlu, Yeti'den sonra önümüzdeki ay içinde Octavia'nın 1.6 dizel motoru ile pazarın bugüne kadar hitap etmedikleri yüzde 15'lik bir kısmına daha hitap etmiş olacaklarını bildirdi.

Yeti'nin 4x2 ve 4x4 modelleriyle hem şehir içi günlük kullanım, hem de doğa ve spor otomobili olarak tam bir "off road" aracı olarak tasarlandığını ifade eden Kadirbeyoğlu, "Yeti, 17 inç tekerlekleri ile sportif bir görünüm kazanırken, panoramik açılır cam tavanı ile de konforu en üst düzeye taşıyor" dedi.

Kadirbeyoğlu, Yeti'nin güvenlik konusunda da Euro NCAP'dan 5 yıldız aldığını, ayrıca çarpışmalarda boyunun alacağı darbelerin en asgariye indirilmesi açısından da sıralamada en iyi ikinci araç konumunda bulunduğunu kaydetti.

2010 yılının Skoda için yeni bir başlangıç olacağını ve bu başlangıcın ilk ürününün Yeti olduğunu söyleyen Kadirbeyoğlu, Yeti'nin 39 bin 990 liradan başlayan anahtar teslim fiyatıyla satışa sunacaklarını bildirdi.

2011 yılında yüzde 1,5 pazar payı hedefi

Mahmut Kadirbeyoğlu, 2010 hedeflerine ilişkin olarak da şunları kaydetti:

"2010 yılı için biz 4 bin 200 adetlik teslimat planlıyoruz. Pazar tahminimiz 350 bin adetler civarında olacaktır. Bizde ticari araç olmadığı için sadece binek otomobil pazarındaki payımız yüzde 1,2. 2009'a oranla yüzde 20'nin üzerinde büyüme hedefliyoruz. 2011 yılında bu basamak daha da yukarıya çıkacak ve yüzde 1,5 pazar payı hedefleyeceğiz. 2005 yılında yüzde 2,12 pazar payımız vardı. O günden bugüne bayağı pazar kaybettik ve yüzde 1'lere kadar geldik. Bugün, dönüşümün başlangıcı olduğu gün olarak bakıyoruz. Yeti ile pazar payımız her geçen gün daha ilerilere çıkacaktır."

Kadirbeyoğlu, bu yıl Yeti için satış hedefini 700 adet olarak planladıklarını da belirtti.

Skoda'nın yatırımlarıyla ilgili bir soruya karşılık da, Ukrayna ve Çin'deki yatırımların hizmete geçtiğini anımsatan Kadirbeyoğlu, "Ondan sonra Türkiye gündeme gelecekti. Ancak bu global kriz maalesef onu iki yıllık bir ertelemeye götürdü. Şu anda bu kriz ortamında maalesef planlanamıyor" dedi.

Mahmut Kadirbeyoğlu, hurda indirimiyle ilgili olarak da, "Hurda indirimiyle ilgili çok fazla bir yol alınamadı. Umut ediyoruz ki bu sene içinde hurda indirimiyle ilgili çalışmalar nihayete ulaşır. Bu çok gerekli gördüğümüz bir hadise. Türkiye'de konuşulan 16 yaşın üzerindeki, 2 milyonun üzerinde araçtan bahsediyoruz" şeklinde konuştu.

Yeni Skoda Yeti

Active, Ambition ve Experience modelleri olan Yeti, 4x4 ve 4x2 çekiş alternatifleriyle sunuluyor.

Yeti'nin 2.0 TDI dizel motorlarda yer alan 4 tekerlekten akıllı çekiş sistemi Haldex sayesinde kuru yol ve normal sürüş şartlarında önden çekişle yol alırken, yol ve hava şartları gerektirdiğinde ve ihtiyaca göre çekiş otomatik olarak arka tekerleklere yönlendiriliyor.

Anahtar teslim fiyatları motor seçenekleri ve modellere göre 39 bin 990 liradan başlayıp 72 bin 990 liraya kadar çıkıyor.

Bu arada Yeti, Himalayalarda yaşadığına inanılan efsanevi yaratığa verilen isim olarak biliniyor.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz