SPK'dan Cezayirli finansçılara eğitim

SPK, Cezayirli finansçılardan oluşan 12 kişilik heyete eğitim verildiğini bildirdi.

Abone ol
ANKARA - Sermaye Piyasası Kurulunca (SPK), Cezayir Sermaye Piyasası Otoritesi (COSOB) ile Cezayir Borsası ve Takas Kurumundan katılımcıların bulunduğu 12 kişilik heyete İstanbul'da eğitim verildiği bildirildi.
SKP'nın internet sitesinde yer alan duyuruda, COSOB'un Türkiye'deki sermaye piyasası düzenlemeleri ile ilgili bir eğitim ziyareti talebinde bulunduğu ve kendilerine Kurulca bir haftalık eğitim programı sunulduğu belirtildi.
COSOB Başkanı İsmail Noureddine'in eşlik ettiği, Cezayir Borsası ve Takas Kurumundan da katılımcıların bulunduğu 12 kişilik heyete 19-23 Aralık 2011 tarihleri arasında Kurulun İstanbul temsilciliğinde ve İMKB'de eğitim semineri düzenlendiği aktarılan duyuruda, şunlar kaydedildi:
"Programın düzenlenmesine İMKB, Merkezi Kayıt Kuruluşu ve Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu da destek vermiştir. Programda genel olarak, Türk sermaye piyasası yapısı ve yasal çerçevesi, sermaye piyasası araçları ve kurumları, piyasa gözetim ve denetimi, halka arz süreci, kaydileştirme ve takas ve saklama sistemleri konuları ele alınmıştır."
Duyuruda görüşlerine yer verilen SPK Başkanı Vedat Akgiray, söz konusu programın, SPK ile COSOB arasındaki ilişkileri güçlendireceğini ve işbirliği imkanlarını geliştireceğini ifade etti.
Bahadır Erdem CHP'ye katıldı: Özgür Özel rozeti taktı Mustafa Bozbey'den 'yeğen ataması' açıklaması Nebahat Çehre'nin sağlık durumuyla ilgili açıklama Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden emeklilere destek ödemesi Altının gramı 2 bin 410 liradan işlem görüyor