”Tam üyelik hedefine ilgi ve destek zayıfladı”

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Küçük, "Türkiye olarak, biz üyelik yolunda kendi üzerimize düşenleri eksiksiz olarak yerine getirmeliyiz" uyarısında bulundu

Abone ol

İSTANBUL - İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, ''Müzakere süreci teknik olarak devam etse de tam üyelik hedefine ilgi ve desteğin zayıfladığı bir dönemden geçmekteyiz'' dedi.

Küçük, ''Avrupa İşletmeler Ağı İstanbul Konsorsiyumu'' projesinin tanıtım toplantısında, rekabet mücadelesi verdikleri küresel koşullara baktıklarında, ucuz işgücü ve maliyet üzerinde rekabet şanslarının olmadığının görüldüğünü belirtti.

Küçük, ''Küresel koşullarda, rekabet üstünlüğüne giden yol, Ar-Ge ve inovasyondan geçmektedir. Ar-Ge ve inovasyon kapasitemizi yükseltmek zorundayız'' dedi.

Türkiye'nin gelecek vizyonunun temel unsurlarından birinin de Avrupa Birliğine tam üyelik hedefi olduğunu ifade eden Küçük, şunları kaydetti:

''Türk özel sektörü, inişler çıkışlarla dolu olsa da, yaklaşık yarım asırdır gündemde olan bu hedefi, başından itibaren sahiplenmiş ve desteklemiştir. Müzakere süreci teknik olarak devam etse de, tam üyelik hedefine ilgi ve desteğin zayıfladığı bir dönemden geçmekteyiz. Ancak, bizler, her zaman şu görüşü dile getirdik ki, Türkiye olarak, biz üyelik yolunda kendi üzerimize düşenleri eksiksiz olarak yerine getirmeliyiz. Tam üyelik için yapılması gerekenler, Türkiye'nin, Türk insanının hak ettiği ekonomik ve toplumsal standartlara ulaşması için zaten yapılması gerekenlerdir.''

Avrupa İşletmeler Ağı'nın İstanbul Merkezi'nin İSO, KOSGEB ve Sabancı Üniversitesi işbirliği ile 2008 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini anımsatan Küçük, Türkiye ekonomisinin kalbi diyebilecekleri İstanbul ve Trakya bölgesinin Avrupa İşletmeler Ağı'nın hizmet kapsamı içinde bulunduğunu anlattı.

 Avrupa İşletmeler Ağı'nın temel bir hedefinin de ticari ilişkilerin geliştirilmesi olduğunu söyleyen Küçük, Avrupa İşletmeler Ağı'na mensup 45 ülkenin KOBİ'lerinin, AB'nin sağladığı on-line haberleşme sistemi sayesinde, ihracat, distribütörlük, joint-venture gibi konularda da destek alabildiğini belirtti.

Proje kapsamında, bugüne kadar, İSO uzmanlarının, 526 firma ziyareti gerçekleştirdiğini ve 8.000'in üzerinde firma temsilcisinin de seminer ve eğitim türü faaliyetlere katıldığını ifade eden Küçük, ''Avrupa İşletmeler Ağı, sadece sanayi sektörümüze değil, tüm sektörlere ve KOBİ'ler öncelikli olmak üzere tüm ölçekteki işletmelere hizmet vermektedir'' dedi.

Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı?