Tamamlanmış bir çalışma yok

Bakan Şimşek, "Kamu alacağının reel değerinin altında bir yapılandırma şu an gündemimizde değil" dedi.

Abone ol

İSTANBUL - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi ve prim borçlarının yapılandırılması konusunda henüz tamamlanış bir çalışma olmadığını açıkladı.

Dün Babacan'ın yeni bir düzenleme yapılacağını söylemesiyle gündeme gelen vergi ve prim borçları konusunu değerlendiren Bakan Şimşek, "Kamu alacağının reel değerinin altında bir yapılandırma Maliye Bakanlığı olarak şu an gündemimizde değil" dedi.

Vergi ve prim borçlarında taksitlendirme, faizlerin enflasyona paralel düzeye çekilmesinin değerlendirilebileceğini belirten Şimşek, "Ancak bu konuda henüz tamamlanmış bir çalışma söz konusu değil" diye konuştu.

"Yapılandırmanın bir maliyeti olmaz, olsa olsa gelir getirir" diyen Mehmet Şimşek, "Bu yıl hedeflerimizi tutturmak için ne gerekiyorsa yapacağız, vergi gelirlerimiz çok yüksek seyrediyor" dedi.

Altınay Savunma Teknolojileri halka arzına yoğun talep Komiser yardımcısı eşini ve 2 çocuğunu öldürdü İYİ Partili Tatlıoğlu, partisinden istifa etti Benzin ve motorin (mazot) litre fiyatı ne kadar, kaç TL? MİT'ten Irak'ta nokta operasyon