Tek bayrak, tek millet, tek devlet

Erdoğan, Türkiye'nin resmi dilinin Türkçe olduğunu yineledi.

Abone ol

RİZE - Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin resmi dilinin Türkçe olduğunu yineledi ancak herkesin ana dilini konuşmakta da özgür bırakıldığını, buna kimsenin müdahale edemeyeceğini söyledi. Başbakan, bir şart daha koşarak, Türkçe'nin sosyal barışı sağlama adına da gölgelenemeyeceğini dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, Güneysu Belediyesi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, başarılı bir yılı geride bıraktıklarını belirterek, Türk ekonomisinin, Avrupa'da birinci, dünyada üçüncü en fazla büyüyen ekonomi olduğunu, yeni yılın ise farklı olacağını kaydetti. "Bu yılın özelliği Haziran'da yapılacak seçimler ve yeni bir Anayasa"diyen Başbakan, 2011'in özgürlüklerin daha ileri bir seviyeye ulaşacağı bir yıl olacağını, kendilerinin de sadece yeni bir 4 yılı değil, cumhuriyetin 100. yılı olan 2023'te kişi başına düşen milli gelirin 25 bin dolar olacağı bir ülke hedeflediklerini tekrarladı.

Sağlıkta, adalette, emniyette, ulaştırmada, tarımda, dış politikada güçlü bir Türkiye'nin hesabı içerisinde olduklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Halkımın, özellikle önemli sıkıntılarından biri olan terör konusunda da müsterih olmasını istiyorum. Bir olduğumuzda, beraber olduğumuzda, dayanışma içinde olmamız halinde hiçbir şey olmaz, müsterih olsunlar. Bunların hepsinin üstesinden geliriz. Aramızdaki bu birlikteliği bozmaya yönelik nifak tohumlarına kapalı bir durumda olmalıyız. Ben her zaman söylüyorum; Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet anlayışıyla sosyal barışımızı sağlayan resmi dilimiz Türkçe'dir. Ama şunu da söyleyeyim; herkes ana dilini konuşmakta, ana diliyle duygularını ifade etmekte özgürdür. Buna kimsenin müdahil olmaya da hakkı yoktur. Ama sosyal barışımız için de resmi dilimizi kimsenin gölgelemeye de hakkı yoktur. Onun üzerinden spekülasyonlara girmeye hakkı yoktur."

Şu an torunlarının yanında olmadığını ama annesi ve kardeşlerinin Güneysu'da olduklarını belirten Başbakan, ailesiyle, pazar akşamına kadar birlikte olacağını, daha sonra kendisinin Ankara'ya, diğer aile fertlerinin de İstanbul'a gideceğini söyledi.

2011 yılının hayırlı olması dileğinde bulunan Başbakan, "Yeni yılın bütün vatandaşlarım için birliğe beraberliği vesile olmasını temenni ediyorum. Sevgiyle, saygıyla halkımı selamlarken, yeni yılın insanlık barışına da vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin tatiliyle ilgili özel bir planı olup olmadığını sorması üzerine, "Hayır, burada gayet mütevazi, kendi değerlerimiz içinde ailemle birlikte olacağım" yanıtı verdi.

1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak